Independent Game Production (afstudeerrichting)

Bachelor Digital Arts en Entertainment

Independent Game Production
"Independent Game Production neemt je mee doorheen de volledige productie van een spel."

Games maken is geen spel maar serious business. Independent Game Production neemt je mee doorheen de volledige productie van een spel. Gedurende je opleiding maak je kennis met de game engine waarbinnen je een wereld tot leven brengt. Je leert eveneens de ins en outs van de content creation tools waarmee je die ontwerpt.

We leggen de focus op de kennis die nodig is om het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. Aangevuld met een stevige portie game design kennis ben je klaar om 3D en games als jouw favoriete medium aan te wenden.

Als student binnen IGP krijg je de nodige kennis aangereikt om je eigen game te ontwikkelen binnen een pipeline die geschikt is voor kleinere producties. Je komt o.m. in aanraking met de wereld van applied en serious gaming waardoor je kansen op tewerkstelling zich niet beperken tot de game industrie.

Als IGP’r ben je een meerwaarde voor elk bedrijf dat met gamification, VR, AR en innovatie bezig is. Gemotiveerde en ondernemende studenten krijgen bovendien de kans om in te stappen in ons incubatie verhaal en daar hun eerste stappen te zetten in de richting van een eigen studio.

Toekomstige jobopportuniteiten:

  • Game designer
  • Indie game developer
  • Applied game developer
  • Mobile/ casual game developer
  • 2D/3D designer
  • ...

Curriculum Independent Game Production (IGP)

Afstudeerrichtingen en keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Digital Arts en Entertainment

Afstudeerrichting
Keuzetraject