Overslaan en naar de inhoud gaan

Start@K4 is het vervolgproject van Start@K3 dat als doelstelling heeft het ondersteunen en promoten van jong ondernemerschap in Kortrijk.

Jonge ondernemers zijn een belangrijke motor voor nieuwe bedrijven in de regio en voor innovatie binnen het regionale socio-economische weefsel. Dit leidt op termijn tot een aantrekkelijke dynamiek, een hogere welvaart en weerbaarheid, en een sterkere uitstraling van de regio. Het is dan ook cruciaal om studenten met ondernemersideeën goed te ondersteunen en hen te verankeren in het regionale ecosysteem zodat ze na hun studies niet wegtrekken.

Er is de voorbije jaren al een eerste kentering in de braindrain ingezet en er werd een uitnodigend startersklimaat uitgebouwd. Dit wordt de komende jaren verder versterkt. Niet alleen zijn jonge ondernemers als eindresultaat een doel, ondernemende werknemers die kiezen voor intrapreneurship zijn even belangrijk.

De stad Kortrijk, Hangar K en de vier hogeronderwijsinstellingen in Kortrijk blijven, mede met de financiële steun van VLAIO, de krachten bundelen en vormen de kern van een breder ecosysteem rond jong ondernemerschap. Binnen dat ecosysteem kunnen jongeren en studenten intekenen op diverse acties en trajecten, van brede sensibilisering over inspireren tot gespecialiseerde begeleiding. Dankzij dit ecosysteem worden jongeren ondernemender, krijgen startersideeën sneller kansen, en kunnen start-ups meteen doorgroeien richting scale-ups