Studies leren dat een goede slaap medewerkers en organisaties vitaler maakt. In dit project wordt een breed inzetbare vorming ontwikkeld voor welzijnsprofessionals op het werk.
Een goede slaap is fundamenteel voor een algemeen goed en gezond functioneren met effecten op fysiek, psychisch en cognitief vlak. In het kader van welzijn en preventieve gezondheid is het thema slaap in Vlaanderen in opmars, zeker met oog op de stijgende cijfers in werkstress.
Het opzetten van slaapinterventies op het werk vergt een geïntegreerde aanpak op maat van het type en grootte organisatie, rekening houdend met sectorale verschillen. Dit project heeft als doelstelling een breed inzetbare vorming (train-de-trainer) te ontwikkelen voor welzijnsprofessionals op het werk.
De vraagstelling luidt aan welke randvoorwaarden en levenslangleren-accenten deze vorming moet voldoen om de multi-inzetbaarheid en duurzaamheid te garanderen. Dit wordt onderzocht via een online marktbevraging in combinatie met focusgroepen. Op basis van purposive sampling (doelgerichte steekproef) worden proeftuinorganisaties geselecteerd om deze vorming cocreatief vorm te geven, te piloteren en te evalueren.