Overslaan en naar de inhoud gaan

REMOTE COACHING

In dit project onderzoeken we hoe het mogelijk wordt om een virtueel beweegplatform te ontwikkelen waar bewegingen ‘echt’ worden aangevoeld in real-time. Er is namelijk een hoge drop-out om, na de opstart met een coach, een beweegprogramma alleen of op afstand te volgen.

Meer/beter bewegen verbetert de gezondheid. Dit leidt tot minder zorgkosten en betere arbeidsprestaties en is dus economisch interessant. Er is echter een hoge drop-out als gevraagd wordt om, na een opstart met de coach, een beweegprogramma alleen of op afstand te volgen.

Vanuit motivationeel oogpunt is het interessant om mensen vaker samen te brengen met een personal coach of in groep te laten bewegen. Het samen oefenen bevredigt de drie basisnoden (aan autonomie, betrokkenheid en competentie) die essentieel zijn om bewegen langer/beter vol te houden. Deze oplossing brengt op zijn beurt echter een hoge tijdsinvesteringen en ook kosten met zich
mee, wat opnieuw een drempel creëert die mensen ervan weerhoudt om meer te bewegen.

Hiervoor willen we een technologische oplossing ontwikkelen: een virtueel beweegplatform waar mensen in real-time onder begeleiding kunnen oefenen in hun privécontext of waar we mensen samen kunnen laten bewegen zonder de last van verplaatsing.