Overslaan en naar de inhoud gaan

In kader van het Vlaamse Impulsprogramma rond CyberSecurity (CS), dat gestart is in 2019, wordt een programmaonderdeel voor flankerend beleid voorzien (in principe 3M€ op jaarbasis). Dit flankerend beleid bevat een onderdeel opleiding, en een onderdeel outreach en brede communicatie.

In de beleidsnota Economie, Wetenschapsbeleid en Innovatie 2019-2024 wordt gesteld dat Vlaanderen het beleidsplan rond cybersecurity (CS) zal uitvoeren en zal zorgen voor een optimale afstemming op de noden van de Vlaamse ondernemingen en de hele maatschappij. Dit zal gebeuren door te zorgen voor een laagdrempelig aanbod rond cybersecurity in het kader van levenslang leren en het verwerven van digitale competenties. Hierin zal Howest een belangrijke rol vervullen.

Een belangrijk deel van de voorziene middelen (zie ook sectie J. en Bijlage 1) wordt toegewezen door de minister aan de hand van concrete voorstellen. Dit zal gebeuren aan de hand van een open oproep die behandeld wordt door een stuurgroep die de minister zal adviseren.

De stuurgroep zal bestaan uit:

• Een vertegenwoordiger van het Departement EWI;

• Een vertegenwoordiger van VLAIO;

• Een vertegenwoordiger van het Departement WSE;

• Een vertegenwoordiger van het Departement Onderwijs

• Twee vertegenwoordigers van de universiteiten (KUL omwille van de coördinatie, aangevuld met een vertegenwoordiger uit VUB/UGent, omwille van hun rol in het onderzoeksprogramma);

• Een vertegenwoordiger van de hogescholen (HOWEST, gezien de expertise);