Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste leerlingen,

Wij kijken ernaar uit om jullie op maandag 13 mei te verwelkomen in onze hogeschool. We hebben een boeiend programma samengesteld met een sterke focus op jullie opleidingen 'Sportbegeleiding' & 'Wellness en Schoonheid'.

De dag begint met een inspirerende keynote over 'Fake News', gepresenteerd door Marte Van de Velde, coördinator van Quindo. Daarnaast hebben we workshops gepland om jullie te laten proeven van diverse topics binnen jullie vakgebied. Wij nodigen jullie uit om de workshops door te nemen en via het inschrijvingsformulier aan te geven welke jullie graag willen bijwonen. Let op: de plaatsen voor de workshops zijn beperkt, dus we raden jullie aan om snel in te schrijven. Inschrijven worden afgesloten op woensdag 8 mei om 12u.

We kijken uit naar jullie enthousiaste deelname en hopen dat deze dag voor jullie zowel informatief als inspirerend zal zijn!

Programma

8u30 - 9u00Ontvangst
9u00 - 9u15Welkomstwoord - Ronald Bastiaens (opleidingsdirecteur Kortrijk)
9u15 - 10u00Storytelling: Fake News - Marte Van de Velde (coördinator Quindo)
We leven vandaag in een informatiemaatschappij. Een samenleving waarin we via verschillende kanalen allerlei informatie binnenkrijgen. Maar hoe weten we nu of die informatie klopt of niet? Quindo geeft je tijdens deze lezing de belangrijkste alarmbellen mee om fake news te herkennen. Iets wat naar aanleiding van de verkiezingen zeker van pas kan komen.
10u00 - 12u00

WORKSHOP 1

 1. Verzin je eigen podcastconcept
 2. En anders... waar praten ophoudt, begint een gesprek
 3. Prototypen voor niet-ontwerpers
 4. Slapen doe je overdag
 5. Nieuwe vormen van sporten & bewegen
12u00 - 13u00Middagpauze
13u00 - 15u00

WORKSHOP 2

 1. Bewust ontspannen via lichaamsgerichte technieken
 2. Ervaringsleren in de natuur
 3. Prototypen voor niet-ontwerpers
 4. Slapen doe je overdag
 5. Nieuwe vormen van sporten & bewegen
Verzin je eigen podcastconcept

Verzin je eigen podcastconcept

Tijdens deze workshop proef je kort wat podcasting inhoudt. Je verzint je eigen podcastconcept. Dat concept dient als basis om een trailer uit te werken: je schrijft de tekst uit, neemt op én monteert het tot een mooie en leuke trailer. Zo heb je de eerste stap gezet als je een podcast zou maken: een trailer lanceren om mensen naar je podcast te doen luisteren!

Aangeboden door: Quindo

En anders… waar praten ophoudt, begint een gesprek

En anders… waar praten ophoudt, begint een gesprek

In deze workshop focussen we op gespreksvaardigheden die je helpen om ongewone gesprekken te laten uitdraaien op een succes. Praten kunnen we allemaal, professionele gesprekken om mensen vooruit te helpen vergen echter enkele belangrijke inzichten en vaardigheden. Aan de hand van enkele treffende voorbeelden en zelf uitproberen komen we tot enkele inspirerende ‘tips & tricks’. Durf jij dit gesprek aan te gaan?

Aangeboden door: Bachelor Sociaal Werk & Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen

Bewust ontspannen via lichaamsgerichte technieken

Bewust ontspannen via lichaamsgerichte technieken

In deze workshop maak je kennis met Wellbeing & Coaching. Tijdens de workshop ervaar je zelf wat ‘bewust’ ontspannen is, wat lichaamsgericht werken is en hoe lichaam en geest verbonden zijn.
Bij deze workshop is het belangrijk dat je gemakkelijke kledij draagt.

Aangeboden door: Bachelor Ergotherapie

Ervaringsleren in en met de natuur

Ervaringsleren in en met de natuur

In deze workshop maak je kennis met Experience & Challenge. Tal van inspirerende initiatieven in de gezondheids- en welzijnszorg combineren vandaag het werken in en met de natuur met het leren uit uitdagende ervaringen. Ervaar zelf de trigger om een leerproces of verandering bij personen in gang te zetten tijdens deze workshop.

Deze workshop gaat buiten door, voorzie dus aangepaste kledij.

Aangeboden door: Bachelor Ergotherapie, Bachelor Sociaal Werk & Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen

Prototypen voor niet-ontwerpers

Prototypen voor niet-ontwerpers

Tijdens deze workshop ontdek je de kracht van prototypen als effectief communicatiemiddel in ontwerp- en innovatietrajecten. Je leert op een snelle manier ideeën tastbaar maken. Na een korte introductie over het concept van prototypen, krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen door zelf aan de slag te gaan met een concrete uitdaging.

Aangeboden door: Bachelor Ergotherapie & Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen.

Slapen doe je overdag

Slapen doe je overdag

In deze workshop leer je op een interactieve manier hoe slaap werkt en wat je kan doen om het te verbeteren bij jezelf en anderen.

Aangeboden door: Healthy Howest & Bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen

Nieuwe vormen van sporten & bewegen

Nieuwe vormen van sporten & bewegen

In deze workshop maak je kennis met enkele interactieve beweeggames die je doen bewegen op een manier die je wellicht nooit eerder hebt ervaren. Individueel of in groep, sportief of niet, voor elk wat wils. Dus laat je inner Mario Bros los en ga voor die highest score! Daarnaast leren we jullie tijdens de workshop ook een aantal nieuwe (niet-technologische) sporten kennen. Wie weet spotten we wel talent in jullie klas om deel te nemen aan het WK You.Fo eind juni in Brugge?

Aangeboden door: Sportinnovatiecampus & Bacheloropleiding Sport en Bewegen


Inschrijven

 • Huidige Jouw gegevens
 • Workshop 1 (10u -12u)
 • Workshop 2 (13u – 15u)
 • Blijf op de hoogte
 • Voltooid
Studierichting
The Penta

Heb je nog een vraag rond dit event?

Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!
Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar enterprise [at] howest.be