Overslaan en naar de inhoud gaan

Je slaagde niet voor de starttoets Nederlands, wat nu?

Heb je minder dan 10/20 behaald op de starttoets Nederlands, wiskunde of Frans? Geen nood, want ook dan mag je inschrijven voor de lerarenopleiding, weliswaar onder de voorwaarde dat je het verplichte remediëringstraject volgt.

Wat is het remediëringstraject?

Het remediëringstraject bestaat uit een pakket oefeningen die je online moet maken nadat je niet slaagde voor de starttoets. Dat kan zowel voor de start van je lerarenopleiding als tijdens je opleiding.

Concreet omvat het remediëringstraject vijf leermodules die je op eigen tempo en volledig zelfstandig kan doorlopen. Nadat je dit traject met succes hebt doorlopen, heb je gewenste startniveau bereikt.

Het YouTube-filmpje hiernaast legt in detail uit wat het remediëringstraject precies inhoudt.

Je krijgt toegang tot het remediëringstraject van zodra je jouw Howest-account krijgt na inschrijving.

Bekijk het remediëringstraject

Wanneer kan ik dan inschrijven?

Meteen! Je hoeft dus niet te wachten tot je het remediëringstraject hebt afgelegd. Na je inschrijving krijg je toegang tot het remediëringstraject op de leeromgeving en kan je dit op eigen tempo of in samenspraak met de opleiding afleggen.

Ik wil me inschrijven voor de lerarenopleiding

Heb je vragen over de starttoets of over de remediëring?

griet.rosseel2 [at] howest.be (Mail)

Remediering na de starttoets
Studentensecretariaat

Niet geslaagd voor de starttoets Frans of wiskunde?

Wil je starten aan de lerarenopleiding lager onderwijs, maar haalde je geen 50% voor de starttoets Frans of wiskunde? Ook dan hoef je niet te wachten om in te schrijven.

Net zoals voor de Starttoets Nederlands zal je voor wiskunde of Frans een verplichte remediëring moeten afleggen. Je krijgt toegang tot dit leerpad na inschrijving in de opleiding lager onderwijs.

Nog vragen?

Kom dan zeker naar onze infodag van zaterdag 26 augustus of de infoavond van vrijdag 8 september. Je kan er in detail kennismaken met de lerarenopleidingen van onze hogeschool.

studenten in de gang
Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen:

Alle infodagen