Howest - welkom op onze infodagen

Welkom van 10u tot 16u in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde

Tijdens de voorlaatste Howest-infodag van 2023 verwelkomen we je heel graag op onze campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.

Op zaterdag 26 augustus 2023 staan zowel lectoren als studenten en alumni van 10u tot 13u klaar om je te helpen bij het maken van je studiekeuze. 

Besliste je in de zomervakantie in welke opleiding je in september wil starten? Kom dan je inschrijving afronden op onze campussen.

Wat kan je verwachten van onze infodag?

 • Een rondleiding langs de leslokalen, aula’s, labo’s, ateliers, bibliotheken en restaurants of een vrij bezoek van de campus
 • Uitleg per opleiding over het programma, de stage, de toekomstmogelijkheden, de mix tussen praktijk en theorie…
 • Face to face vragen stellen aan lectoren en studenten
 • Cursusmateriaal, projecten en opleidingsbrochures inkijken
 • Info over de kostprijs van studeren, studiecoaching, op kot gaan… door de dienst Studentenvoorzieningen
 • Inschrijven aan het studentensecretariaat

Voor wie is de infodag?

 • Studenten die de deur van de secundaire school achter zich dichtgetrokken hebben en nu starten in het hoger onderwijs. Ook hun ouders en familie zijn uiteraard welkom.
 • Studenten die in 2022-2023 ingeschreven waren aan de hogeschool of universiteit, maar die in september willen overstappen naar een andere opleiding.
 • Studenten die in 2023 afstuderen aan een hogeschool of universiteit en in september met een extra opleiding willen starten.
 • Iedereen die aan het werk is en terug wil gaan studeren.
 • Iedereen die aan het werk is en werken en studeren wil combineren tijdens een bijkomende opleiding of een professionaliseringstraject.

Waar gaan de infodagen door?

Op alle Howest-campussen in BruggeKortrijk en Oudenaarde.

Welke opleidingen kan je volgen aan Howest? En waar?

Howest biedt 29 bachelor- en 13 graduaatsopleidingen aan, waarvan er 7 uniek zijn in Vlaanderen. De locatie van elke opleiding (Brugge, Kortrijk of Oudenaarde).

Wacht je liever niet tot de infodag om ons opleidingsaanbod te verkennen? Vanuit het overzicht op de homepage van onze website kan je doorklikken naar de specifieke pagina van elke opleiding.

Daarnaast kan je de brochures van alle opleidingen die je interesseren via onderstaande button aanvragen. Op elke opleidingspagina op onze website kan je bovendien de digitale versie downloaden.

Brochure(s) aanvragen

Sfeerbeeld infodag mei 2022 Sfeerbeeld infodag mei 2022
Voorinschrijvingen

Inschrijven

De voorlaatste infodag is hét moment om je inschrijving aan Howest af te ronden. Ontdek hoe dit verloopt en wat je zeker moet bijhebben.

Meer info en inschrijven

Hulp bij je studiekeuze

Kan (of durf) je echt niet kiezen? Dan staan onze talentcoaches voor je klaar. Ze gaan samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je talenten en interesses past. En misschien bevestigen ze wel wat je al lang wist. Maak wel eerst een afspraak met dascha.debruyne [at] howest.be (Dascha Debruyne) (Brugge) of Frank Dejonghe (Kortrijk).

Help mij kiezen

Lector geeft uitleg aan graduaatsstudenten.