Howest - welkom op onze infodagen

Welkom van 17u tot 20u30 in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde

Tijdens de laatste Howest-infoavond van 2023 verwelkomen we je heel graag nog eens op onze campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.

Op vrijdag 8 september 2023 geven we je van 17u tot 20u30 alle informatie om net voor de start van het academiejaar je studiekeuze te maken. Met deze infoavond richten we ons zowel tot wie start in het hoger onderwijs als tot wie wil overstappen naar een andere opleiding.

Wat kan je verwachten van onze infodag?

 • Een rondleiding langs de leslokalen, aula’s, labo’s, ateliers, bibliotheken en restaurants of een vrij bezoek van de campus
 • Uitleg per opleiding over het programma, de stage, de toekomstmogelijkheden, de mix tussen praktijk en theorie…
 • Face to face vragen stellen aan lectoren en studenten
 • Cursusmateriaal, projecten en opleidingsbrochures inkijken
 • Info over de kostprijs van studeren, studiecoaching, op kot gaan… door de dienst Studentenvoorzieningen
 • Inschrijven aan het studentensecretariaat

Voor wie is de infodag?

 • Studenten (en hun ouders) die de deur van de secundaire school achter zich dichtgetrokken hebben en nu starten in het hoger onderwijs.
 • Studenten die in 2022-2023 ingeschreven waren aan de hogeschool of universiteit, maar die op basis van nieuwe interesses of na minder geslaagde herexamens willen overstappen naar een andere opleiding.
 • Studenten die in dit jaar hun diploma hebben gehaald aan een hogeschool of universiteit en in september aan een bijkomende opleiding willen beginnen.
 • Iedereen die aan het werk is en terug wil gaan studeren.
 • Iedereen die aan het werk is en werken en studeren wil combineren tijdens een bijkomende opleiding of een professionaliseringstraject.

Waar gaan de infodagen door?

Op alle Howest-campussen in BruggeKortrijk en Oudenaarde.

Welke opleidingen kan je volgen aan Howest? En waar?

Howest biedt 29 bachelor- en 13 graduaatsopleidingen aan, waarvan er 7 uniek zijn in Vlaanderen. De locatie van elke opleiding (Brugge, Kortrijk of Oudenaarde).

Wacht je liever niet tot de infodag om ons opleidingsaanbod te verkennen? Vanuit het overzicht op de homepage van onze website kan je doorklikken naar de specifieke pagina van elke opleiding.

Daarnaast kan je de brochures van alle opleidingen die je interesseren via onderstaande button aanvragen. Op elke opleidingspagina op onze website kan je bovendien de digitale versie downloaden.

Brochure(s) aanvragen

Sfeerbeeld infodag mei 2022 Sfeerbeeld infodag mei 2022
Voorinschrijvingen

Inschrijven

De voorlaatste infodag is hét moment om je inschrijving aan Howest af te ronden. Ontdek hoe dit verloopt en wat je zeker moet bijhebben.

Meer info en inschrijven

Hulp bij je studiekeuze

Kan (of durf) je echt niet kiezen? Dan staan onze talentcoaches voor je klaar. Ze gaan samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je talenten en interesses past. En misschien bevestigen ze wel wat je al lang wist. Maak wel eerst een afspraak met dascha.debruyne [at] howest.be (Dascha Debruyne) (Brugge) of Frank Dejonghe (Kortrijk).

Help mij kiezen

Lector geeft uitleg aan graduaatsstudenten.