Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat doen we?

Aanvullend op de begeleiding vanuit de opleiding kan je bij de studiecoach terecht voor extra ondersteuning omtrent volgende topics:

 • Notities nemen in de les
 • Samenvattingen maken?
 • Memoriseren
 • Planning
 • Studiemotivatie
 • Uitstelgedrag
 • Faalangst
 • Examens
Student en lector aan computer

Groepsaanbod

Need-to-know studietips

Tot aan de paasvakantie gaat er wekelijks een online studiecoachingsessie door. Nadat je (éénmalig) een van deze sessies gevolgd hebt, ben je op de hoogte van de 'need-to-know' studietips.

De online sessie Startkit studietips - NL gaat door op de volgende momenten:

 • Woensdag 14/02 - 19u-21u
 • Woensdag 21/02 - 19u-21u
 • Maandag 26/02 - 19u-21u
 • Maandag 4/03 - 19u-21u
 • Woensdag 13/03 - 19u-21u
 • Dinsdag 26/03 - 19u-21u

Schrijf mij in voor deze gratis sessie

Op vraag van de opleiding organiseren we ook workshops binnen jouw opleiding.

Taalondersteuning

Wanneer je moeilijkheden ervaart met de Nederlandse taal omwille van een andere culturele achtergrond, heb je de mogelijkheid om een taalremediëringspakket te volgen. Dit remediëringspakket (deels contact- en afstandsonderwijs) speelt maximaal in op jouw specifieke en individuele noden en wordt georganiseerd in samenwerking met onze partner CVO SCALA.

Je meldt je daarvoor aan bij de studiecoach of je wordt vanuit de opleiding doorverwezen.

Studeren met dyslexie in het hoger onderwijs

Tijdens deze infosessie duiden we kort wat dyslexie precies is en welke impact het kan hebben op jouw studieverloop aan de hogeschool. We staan stil bij de mogelijke uitdagingen en onderzoeken op welke manieren je hier efficiënt aan de slag mee kan gaan. Je mag je verwachten aan zeer concrete handvaten! Ook mythes omtrent dyslexie worden er ontkracht. Tot slot staan we stil bij de ondersteuningsmogelijkheden. We overtuigen jullie graag dat studeren met dyslexie niet altijd een grote drempel hoeft te zijn. Ook onderling kunnen er tips uitgewisseld worden. Zo krijgen jullie er nog gratis nieuwe contacten bovenop!

Praktisch: deze infosessie gaat door bij de start van het academiejaar.

Digitale infosessies (verdieping)

Wil je jou verdiepen in één topic? Bekijk de digitale infosessies op onze Leho-cursus en vind er de antwoorden op jouw vragen rond studeren.

Leho-cursus STUVO-studiecoaching

Stuvo The Living

Mijn studieskills testen

Heel wat opleidingen kiezen ervoor om bij de start van het academiejaar de studenten een test te laten afleggen om de leerstrategieën en/of motivatiekenmerken in kaart te brengen (LEMO-, KYSS-, en/of SIMON-test). Het resultaat wordt gebundeld in een individueel feedbackverslag waarin de studenten toelichting en tips krijgen over hun leerstrategieën en/of motivatiekenmerken: over wat al prima loopt en over wat je nog kan doen om deze verder te ontwikkelen. Deze feedbackrapporten kan je individueel raadplegen om daarna doelgericht het (online) studiecoachingsaanbod in te zetten.

Samen studeren

Studeer je beter in groep of heb je thuis geen optimale studie-/werkruimte? Dan kan je terecht in de stille studeerruimtes van Howest.

Tot 30 juni kunnen studenten van Howest en UGent campus Kortrijk gebruik maken van een aantal lokalen op de verschillende campussen van Howest. Het aanbod vind je bij de aankondigingen op de infosite Howest Brugge en Kortrijk.

Tijdens de blok- en examenperiodes is er een ruimer aanbod op de Howest-campussen en in de studentensteden Brugge en Kortrijk. Bekijk het aanbod via onderstaande linken:

Individuele studiecoaching

Bekeek je reeds het digitaal studiecoachingsaanbod en/of volgde je een groepssessie, maar zit je nog steeds met vragen omtrent studeren? Maak dan een afspraak bij de studiecoach van jouw opleiding. Tijdens een individueel gesprek gaan we na welke studieondersteuning jij kan gebruiken. De begeleiding wordt flexibel en op maat van de student ingevuld. De studieondersteuning kan zowel occasioneel als periodiek ingericht worden.

Contacteer ons