Graduaat in de Multimedia en Informatietechnologie

"Ben jij ook niet weg te slaan van je smartphone, het internet en sociale media? Vraag je je telkens af hoe mooie, gebruiksvriendelijke websites tot stand komen of hou je ervan om online videocontent aan te maken?"

In de graduaatsopleiding Multimedia en informatietechnologie (graduaat Industriële Informatica, multimediatechnieken)  word je opgeleid tot digitaal vormgever. Je verzamelt kennis en vaardigheden om front-end websites te bedenken, te ontwikkelen  en aan te passen aan hun doelpubliek. 

Een front-end website, alles waar de bezoeker mee in contact komt, maak je met o.a. Photoshop, XD, een HTML- en Javascript-editor. Dit worden dus je favoriete tools tijdens deze opleiding. 

Bij de start kies je voor een keuzetraject: Web Focus of Video Focus. 

Beide keuzetrajecten hebben de gemeenschappelijk basis die je leert om een website technisch op te zetten, visuele content te bewerken, een eenvoudige social video te editen, user testing en alle media en teksten van de website online te beheren.

Een digitaal vormgever kan dit allemaal!

Keuzetraject Web Focus

Kies je voor het keuzetraject Web Focus? Dan leer je extra webtalen. Na het afstuderen ben je klaar om als een volwaardige front-end developer aan de slag te gaan in een webagency.  Je weet alles leuk te presenteren op een website, je voorziet de nodige visuele interacties op de webpagina. Op je werkplek kan je, door je technische kennis, vlot samenwerken met een grafisch ontwerper, programmeur en backend developer.

Meer informatie

Keuzetraject Video Focus

Kies je voor het keuzetraject Video Focus? Dan vul je je kennis van webontwikkeling aan met een leuke portie video. Je kan een web-, communicatie- of marketingbureau ondersteunen in het monteren, streamen en publiceren van hun video’s. Door je kennis van webontwikkeling presenteer je zo’n videocampagne binnen een leuke website of op sociale media.

Meer informatie

De vraag naar goed geschoolde front-end webdevelopers is nog nooit zo hoog geweest!

Ben je gebeten door innovatieve websites? Dan pas jij perfect binnen dit profiel! Help binnenkort mee aan het ontwikkelen van goed ontworpen, gebruiksvriendelijke en innovatieve websites!

Infomomenten

Infodag

zaterdag
08/05 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

zaterdag
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

vrijdag
10/09 17u-20u
Infodag