Bachelor Verpleegkunde via verkort traject

Brugopleiding Verpleegkunde

DSCF5786.jpg

“Behaal je bachelordiploma op een kwaliteitsvolle en haalbare wijze in combinatie met gezin en werk”.

Dit is mogelijk door een logische opbouw van het programma, beperkte contacturen door je relevante werkervaring en een persoonlijke begeleiding van je coach vanuit de opleiding.

Gediplomeerde verpleegkundigen, gebrevetteerde verpleegkundigen en gegradueerde verpleegkundigen (HBO5) kunnen het diploma van bachelor in de Verpleegkunde behalen via een geïndividualiseerd traject.

Voor alle gediplomeerden omvat de opleiding 150 studiepunten of het equivalent van 2,5 studiejaren hoger onderwijs.

Voor gediplomeerden met ten minste vijf jaar effectieve en relevante beroepservaring omvat de opleiding ook 150 studiepunten of het equivalent van 2,5 studiejaren hoger onderwijs.

Onderwijsorganisatie

howest illustraties_programma cropped.png

De verkorte opleiding in de Verpleegkunde organiseert één maal per week contactonderwijs. De lessen worden gegeven door specialisten binnen hun vakgebied. Examens vallen in januari en juni, de tweede examenkans valt in augustus en september.

Klinisch onderwijs en stage

howest illustraties_locatie cropped.png

De verkorte (brug)opleiding tot bachelor in de Verpleegkunde heeft een meerwaarde binnen het theoretische kennisniveau. Research en dataverzameling, evidence based nursing, kritische zelfreflectie op het eigen handelen en transfer naar complexere situaties in de zorgverstrekking staan centraal. Om die reden is er geen klinisch onderwijs/stage opgenomen in het programma.

Contactpersoon

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png
  • Contactpersoon: Kaat Cornelis
  • Locatie: Howest Campus Rijselstraat 5 in Brugge
Opleiding / Dienst