Meet & greet

Contacteer ons

Ann Deraedt

Heb je nog vragen? 
Aarzel niet om jouw vraag te stellen aan Ann Deraedt, opleidingscoördinator van de opleiding.

Jouw trajectbegeleider

Ann Deraedt

De stap naar het hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We leveren aan Howest dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen en je op een optimale manier je studietraject te laten doorlopen. Voor ons sta je als student werkelijk centraal. Aan Howest staat een persoonlijk contact met de docenten hierbij voorop.

Indien je een enigszins ander traject wenst te volgen binnen een opleiding, kan je bij de trajectbegeleiders terecht. Je kan om diverse redenen voor zo’n individueel traject kiezen.
De trajectbegeleider zal je in al deze omstandigheden helpen om de voor jou optimale weg uit te stippelen!

Contacteer Ann Deraedt, trajectbegeleider van de opleiding.

Kernteam

Ons kernteam bestaat momenteel uit zes leden. Hun korte bio’s vind je hieronder.

geerthofman.jpg

Geert Hofman

Na mijn Master in de Wijsbegeerte aan de KUL verdiepte ik mij al vrij snel in de wonderen van de digitale wereld die in die periode nog in zijn kinderschoenen stond. Mijn carrière als analist-programmeur kreeg met de opkomst van het internet in België een plotse wending richting zelfstandig ondernemerschap door mijn overtuiging dat het internet een echte paradigmashift voor zowel individu als maatschappij zou betekenen. Gedurende 10 jaar baatte ik met veel passie een internetdienstenbedrijf uit. In 2005 was de tijd aangebroken om mijn kennis en expertise in te zetten voor de innovatieve hogeschool waar ik nog steeds actief in ben.

De laatste wending gebeurde twee jaar terug toen ik graag inging op de vraag om een opleiding vorm te geven rond 21ste eeuws ondernemerschap (het huidige Netwerkeconomie Kortrijk) en waar ik de komende jaren gedreven en met een enthousiast team aan probeer verder te bouwen.

annderaedt.jpg

Ann Deraedt

In de jaren ‘90 was ik de technische administratieve ingenieur in Barco die de taken in sales en marketing automatiseerde. Vanuit die liefde begon ik in 2000 mijn Office skills over te dragen op studenten in de Bachelor Multimedia & Communicatie Technologie en probeerde ik hen warm te maken voor Business Processen.

Nu ben ik de huisspecialist “digitale skills“ voor de studenten Netwerkeconomie. Ik krijg er niet genoeg van mijn passie voor de digitale transformatie uit te dragen en anderen goesting te doen krijgen er efficiënt mee aan de slag te gaan.

filipdaniels.jpg

Filip Daniëls

Mijn eclectische studieloopbaan van Bedrijfscommunicatie langs Grafisch Ontwerp en Transmedia tot een MBA, past feilloos bij een al even gevarieerd professioneel parcours. Ik werkte zelfstandig als graphic & information designer, deed jaren ervaring op in het hoger onderwijs bij LUCA School of Arts en ondertussen bij Howest.

Onderweg verloor ik ook mijn hart aan shiftN, een coöperatieve en open groep systeemdenkende consultants. En raaktemateloos geboeid door de opportuniteiten die de socio-economische en ecologische verandering van vandaagop tafel legt.

Daarom ondersteun ik met veel passie de capaciteitsontwikkeling vanzij die de status-quo onder druk durvenzetten en willenwerken aan een toekomst die we allemaal wensen.

Sandy Snoeck

Dag in, dag uit heb ik het geluk bezig te zijn met mijn passie: begeleiden en opleiden van (jong)volwassenen. Dit past perfect bij mijn opleiding van Master in de sociale agogiek. 

Omdat ook duurzaamheid een belangrijke waarde is voor mij, volgde ik nadien nog een Manama in Duurzame Ontwikkeling. Na een aanvullende lerarenopleiding, werkte ik gedurende een tiental jaar voor verschillende organisaties in de non-profit sector. Het maatschappelijk engagement dat ik daar opnam, sluit voor mij perfect aan bij de opleiding netwerkeconomie. 

Je treft me vooral in de ‘sociale’ vakken, maar ook lessen en opdrachten uitwerken over duurzaamheid en geëngageerd ondernemerschap is helemaal mijn dada.

Rogier De Langhe

Ik studeerde filosofie en economie. Ik doctoreerde in de wetenschapsfilosofie op economische modellen en werkte meer dan tien jaar als onderzoeker, eerst aan de Universiteit Gent, later ook bij onderzoeksgroepen in Duitsland, Nederland en Finland. Ik specialiseerde mij gaandeweg in de dynamiek van wetenschappelijke en technologische innovatie, met daarbij een focus op de digitale revolutie.   

Ik geef naast mijn hoofdactiviteit ook lezingen, workshops en treed soms op in de media. Ik was enige tijd vast essayist voor De Morgen en heb een column in CFO Magazine. Ik ben ook extern adviseur voor Etion.

Jonas Van Lancker

Na een ‘klassieke’ management/economie opleiding (bachelor bedrijfsmanagement en daarna een master handelswetenschappen), ben ik de onderzoekswereld ingedoken. Voor mijn doctoraat heb ik uitgezocht hoe je zo goed mogelijk innovatieprocessen organiseert, waarbij samenwerken met een diversiteit aan partners centraal stond. Daarna heb ik voor verschillende Vlaamse en Europese onderzoeksprojecten antwoorden gezocht op vragen rond nieuwe bedrijfsmodellen en waardeketens richting een duurzamere economie. 
 
In 2019 zette ik de stap naar Howest. Binnen netwerkeconomie doe ik ook nog steeds onderzoek naar thema’s die kunnen helpen onze maatschappij duurzamer en menselijker te maken. Maar nu probeer ik ook datgene wat ik heb geleerd door te geven omdat ik oprecht geloof dat jonge, enthousiaste netwerkeconomen een belangrijke schakel zijn richting een betere toekomst. Je zal me vooral tegenkomen in modules rond het vinden, herkennen, verzamelen en/of verwerken van kwaliteitsvolle informatie en in modules waarin het gaat over hoe we onze economie en maatschappij anders kunnen organiseren en welke rol bestaande en nieuwe bedrijfsmodellen hierin kunnen spelen.

 
 

Gastlectoren en onderzoekers

howest illustraties_kwaliteitslabel cropped.png

Naast het kernteam zijn er nog heel wat collega’s uit andere opleidingen, externe gastlectoren en geassocieerde onderzoekers aan de opleiding verbonden:

Volg ons op sociale media

howest illustraties_follow us cropped.png

Volg ons ook op:

Waar heb ik les?

howest illustraties_locatie cropped.png

De lessen gaan door in Campus Kortrijk Weide - The Penta.