Meet & greet

Contacteer ons

geerthofman.jpg

Heb je nog vragen?
Aarzel niet om jouw vraag te stellen aan Geert Hofman, opleidingscoördinator van de opleiding.

Jouw trajectbegeleider

geerthofman.jpg

De stap naar het hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We leveren aan Howest dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen en je op een optimale manier je studietraject te laten doorlopen. Voor ons sta je als student werkelijk centraal. Aan Howest staat een persoonlijk contact met de docenten hierbij voorop.

Indien je een enigszins ander traject wenst te volgen binnen een opleiding, kan je bij de trajectbegeleiders terecht. Je kan om diverse redenen voor zo’n individueel traject kiezen.
De trajectbegeleider zal je in al deze omstandigheden helpen om de voor jou optimale weg uit te stippelen!

Contacteer Geert Hofman, trajectbegeleider van de opleiding.

Kernteam

Ons kernteam bestaat momenteel uit vier leden: Geert Hofman (opleidingscoördinator), Ann Deraedt (coördinator internationalisering), Filip Daniëls (onderzoekscoördinator) en Lorenz Dijckmans (onderzoeksmedewerker). Hun korte bio’s vind je hieronder.

geerthofman.jpg

Geert Hofman

Na mijn Master in de Wijsbegeerte aan de KUL verdiepte ik mij al vrij snel in de wonderen van de digitale wereld die in die periode nog in zijn kinderschoenen stond. Mijn carrière als analist-programmeur kreeg met de opkomst van het internet in België een plotse wending richting zelfstandig ondernemerschap door mijn overtuiging dat het internet een echte paradigmashift voor zowel individu als maatschappij zou betekenen. Gedurende 10 jaar baatte ik met veel passie een internetdienstenbedrijf uit. In 2005 was de tijd aangebroken om mijn kennis en expertise in te zetten voor de innovatieve hogeschool waar ik nog steeds actief in ben.

De laatste wending gebeurde twee jaar terug toen ik graag inging op de vraag om een opleiding vorm te geven rond 21ste eeuws ondernemerschap (het huidige Netwerkeconomie Kortrijk) en waar ik de komende jaren gedreven en met een enthousiast team aan probeer verder te bouwen.

annderaedt.jpg

Ann Deraedt

In de jaren ‘90 was ik de technische administratieve ingenieur in Barco die de taken in sales en marketing automatiseerde. Vanuit die liefde begon ik in 2000 mijn Office skills over te dragen op studenten in de Bachelor Multimedia & Communicatie Technologie en probeerde ik hen warm te maken voor Business Processen.

Nu ben ik de huisspecialist “digitale skills“ voor de studenten Netwerkeconomie. Ik krijg er niet genoeg van mijn passie voor de digitale transformatie uit te dragen en anderen goesting te doen krijgen er efficiënt mee aan de slag te gaan.

filipdaniels.jpg

Filip Daniëls

Mijn eclectische studieloopbaan van Bedrijfscommunicatie langs Grafisch Ontwerp en Transmedia tot een MBA, past feilloos bij een al even gevarieerd professioneel parcours. Ik werkte zelfstandig als graphic & information designer, deed jaren ervaring op in het hoger onderwijs bij LUCA School of Arts en ondertussen bij Howest.

Onderweg verloor ik ook mijn hart aan shiftN, een coöperatieve en open groep systeemdenkende consultants. En raaktemateloos geboeid door de opportuniteiten die de socio-economische en ecologische verandering van vandaagop tafel legt.

Daarom ondersteun ik met veel passie de capaciteitsontwikkeling vanzij die de status-quo onder druk durvenzetten en willenwerken aan een toekomst die we allemaal wensen.

lorenzdijckmans.jpg

Lorenz Dijckmans

Nadat ik mijn Bachelor in Office Management had behaald werd ik gedreven om een Master in Management of Cultural Diversity te behalen.

Hierin heb ik geleerd met een wetenschappelijke bril te kijken naar onze huidig diverse samenleving en hoe management en beleid hier op kan inspelen. Dankzij mijn talenknobbel heb ik mij kunnen specialiseren in taaldiversiteit en hoe mensen van verschillende taalachtergronden succesvol kunnen zijn in het onderwijs.

Toen ik de opportuniteit kreeg om als onderzoekersmedewerker bij Netwerkeconomie te starten, was ik enorm blij om mijn studieachtergrond toe te kunnen passen in de alsmaar groeiende digitale wereld. Dit geeft mij de kans om mijn passie, van altijd maar verder te leren, te kunnen blijven voeden.

Gastlectoren en onderzoekers

howest illustraties_kwaliteitslabel cropped.png

Naast het kernteam zijn er nog heel wat collega’s uit andere opleidingen, externe gastlectoren en geassocieerde onderzoekers aan de opleiding verbonden:

Volg ons op sociale media

howest illustraties_follow us cropped.png

Volg ons ook op:

Waar heb ik les?

howest illustraties_locatie cropped.png

De lessen gaan door in Campus The Square.

Opleiding / Dienst