Educatieve Bachelor in het Lager Onderwijs

"Leerkracht lager onderwijs: timmer mee aan een kindertoekomst"

Als leerkracht lager onderwijs maak je niet alleen je eigen droom om les te geven waar: je werkt ook mee aan die van de kinderen. Door creativiteit te stimuleren, kennis en inzichten bij te brengen en zo mee hun toekomst uit te tekenen. Elke dag word je ondergedompeld in hun leefwereld en leer je met hen de wereld ontdekken. Kortom, een onbetaalbaar mooie job.

Leerkracht lager onderwijs: what’s in it for me?

De opleiding leerkracht lager onderwijs is heel praktijkgericht: al vanaf het eerste semester breng je theorie in de praktijk via leerrijke stages.

Je gaat aan de slag met de mogelijkheden en talenten van elk kind om hun unieke persoonlijkheid mee vorm te geven.

Bovendien ontdek je al snel je eigen kwaliteiten en sterktes, leer je innovatieve onderwijsmethodes toepassen en raak je helemaal vertrouwd met nieuwe technologie in de klas.  

Deze ontdekkingstocht, die je samen aflegt, maakt het voor  jezelf als voor het kind onophoudelijk boeiend en toont hoe leren ook écht fun kan zijn. Bovendien krijg je de kans een stage- en/of studiesemester in het buitenland te volgen.

Waar kan je later aan de slag?

Na je opleiding tot leerkracht lager onderwijs aan Howest kan je in alle onderwijsnetten aan het werk. Gewoon, buitengewoon of methodeonderwijs? Allemaal perfect mogelijk. En dat is nog niet alles, want ook in culturele en educatieve centra verwelkomen ze je maar al te graag. 

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze opleiding.

Infomomenten

Infodag 31 augustus 2019

zaterdag
31/08 10u-13u
Infodag 31 augustus 2019

Infoavond campus Oudenaarde

maandag
02/09 19u-21u
Infoavond campus Oudenaarde

Infoavond campus Oudenaarde

maandag
09/09 19u-21u
Infoavond campus Oudenaarde