Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeks­projecten

ERGO XR

Het doel van ERGO XR is het ontwikkelen van een Mixed Reality-app waarmee leerlingen op een correcte en wetenschappelijk onderbouwde manier technieken leren om te tillen en heffen. De oefeningen zijn relevant voor de opleidingen hout, bouw, elektriciteit, mechanica en zorg.      

YET 20

“The best is YET to come” bouwt verder op het onderzoeksproject YET (Youth Environment & engagement Tool) dat in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Omgeving werd uitgevoerd en paste in de subsidie-oproep “Samen verbeelden we ruimte”.                                 

Brugge beweegt

Het project Brugge Beweegt is een structurele samenwerking tussen Howest en Stad Brugge om studenten in te zetten om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen.                                                                                                                       

WaterMoldova

Hoe kunnen we de plattelandsgemeenschappen van Moldavië toegang tot veilig drinkwater garanderen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat goede praktijken met betrekking tot watergebruik, hygiëne en sanitaire voorzieningen binnen de gemeenschappen duurzaam worden geïmplementeerd?     

WoordSmid

Het project WoordSmid gaat op zoek naar oplossingen voor het dalende leesplezier en tanende leesvaardigheid binnen én buiten het onderwijs. In dit praktijkwetenschappelijk onderzoek bundelen de Mind- and Makerspace (MaM) en onderzoeksgroep School of Education hun krachten.       

XRxNursing

Het onderzoek XRxNursing richt zich op het verkennen van de mogelijkheden van Extended Reality-technologieën (XR) als potentieel instrument om de link tussen kennis en vaardigheden te versterken bij verpleegkundigen.                                                                

PACT4SW

Maatschappelijke en medische vooruitgang liedt tot een verhoogde levensverwachting en gepaste zorg in de laatste levensfase. Een antwoord hierop is palliatieve zorg. Dit project staat voor 'upskilling' sociaal werken voor palliatieve zorg.                                         

PUW20

Na het succes van "PUW!", gaat "PUW! 2.0" een stap verder. Dit onderzoeksproject richt zich op het optimaliseren van het schoolwelzijn van cognitief sterke leerlingen in het Vlaamse onderwijs.                                                                                        

Virtual Production

Dankzij Virtual Production (VP) is er geen noodzaak meer om alle decors voor video of film fysiek op te bouwen. Met dit onderzoek wil Howest een duurzame onderzoekslijn opzetten rond VP en tegelijk ook in het werkveld de hindernissen wegnemen om ermee aan de slag te gaan.        

StartUpWellbeing

Werkbaar werk is essentieel voor duurzaam ondernemen. Ondanks de groeiende aandacht ontbreekt het aan een geïntegreerde en proactieve aanpak. StartUpWellbeing wil starts-ups proactief begeleiden en empoweren bij het uitwerken en implementeren van een werkbaarheidsplan.