Overslaan en naar de inhoud gaan

Op donderdag 18 april organiseert Howest een politiek debat voor Gen Z-jongeren. Van 14u tot 17u verwelkomen we klassen uit het secundair in onze campus The Penta op Kortrijk Weide.

De verkiezingsnamiddag voor Gen Z is een unieke kans om de partijstandpunten van de verschillende Vlaamse partijen te leren kennen. Tegelijk kunnen de deelnemers hun stem laten horen over Gen Z-thema's zoals klimaat, wonen, mobiliteit en diversiteit.

We laten de aanwezige kopstukken aan het woord, maar de jongeren krijgen ook de kans om vragen te stellen en tijdens de break-outsessies in gesprek te gaan met de politici.

Ook onze eigen studenten uit de opleidingen Idea and Innovation Management, Sociaal Werk, Communicatie en Journalistiek nemen deel aan deze verkiezingsnamiddag. Zo verlagen we de drempel voor leerlingen uit het secundair onderwijs om actief deel te nemen aan het gesprek.

Inschrijven

Studenten komen aan op campus Kortrijk

Programma

  • Waarom is jouw stem belangrijk? Een korte intro rond democratie, het belang van verkiezingen (en stemmen) en uitleg over de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen op zondag 9 juni 2024
  • Kopstukkendebat, gemodereerd door Howest-lector Sandy Snoeck
  • Break-outsessies: kies een thema en ga in kleine groepen in gesprek met de aanwezige politici

Praktisch

Inschrijven

Dit evenement is volzet.

Wil je graag met jouw klas deelnemen, neem dan contact met annelies.geneyn [at] howest.be (annelies[dot]geneyn[at]howest[dot]be) met vermelding van het aantal leerlingen. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug om de mogelijkheden te bekijken.

Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.