Overslaan en naar de inhoud gaan

Studeren is meer dan blokken alleen. Ontdek hier ons bruisend campusleven, de community events, het voordelig sport- en cultuuraanbod en onze studentenclubs!

Veelgestelde vragen over het studentenleven

Jazeker, Stuvo organiseert een structureel sportaanbod waar studenten goedkoop aan kunnen deelnemen. In Brugge krijg je via StudentApp toegang tot alle sporten uit ons wekelijks aanbod (zwemmen, padel, fitness,…) en tot de groepslessen (BBB, yoga, zelfverdedigingstechnieken, …). Studenten in Kortrijk kunnen een sportpluskaart kopen met gelijkaardige voordelen!

Neen hoor, Brugge en Kortrijk mogen dan wel minder studenten tellen dan Gent of Leuven, het is er zeker niet minder plezant! In Brugge en Kortrijk kan je even goed fantastisch uitgaan in de studentenbuurten. Bovendien organiseert zowel Brugge als Kortrijk studentenstad tal van studentenactiviteiten die jullie ten volle van het studentenleven laten genieten. Het Student Welcome Concert bijt steeds de spits af, maar events zoals de Midnight Swim, Students on ice, de 6-urenloop zijn ondertussen ook al jaarlijkse klassiekers geworden!

Meer info

Studentenorganisaties organiseren tal van activiteiten, helpen je met je studiemateriaal en gidsen je in de uitgangsbuurt. Wil je eens meemaken wat een cantus precies is? Bekijk dan zeker eens de studentenorganisaties die in Howest actief zijn en contacteer hen! Niet alle studentenorganisaties wensen dat nieuwe leden gedoopt moet worden. Bovendien ondertekenden alle studentenorganisaties het Vlaamse doopcharter en volgen ze ook het Howest –activiteitenreglement. Je kan er dus zeker van zijn dat al hun activiteiten veilig verlopen.