Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortrijk en Brugge zijn the place to be voor studenten! Ontdek hier alle initiatieven van onze bruisende studentensteden.

StudentApp

Elke hogeschoolstudent in West-Vlaanderen kan zich registreren via app.studentapp.be. Daar krijg je per campus een handig overzicht van alle activiteiten en evenementen die verbonden zijn aan jouw campus en studentenstad.

Feestende studenten

Brugge studentenstad

Brugge Studentenstad organiseert in samenwerking met Stuvo evenementen die openstaan voor alle hogeschoolstudenten in Brugge. Denk maar aan Student Welcome, Students on Ice, Tropical Night Swim, ... Alle evenementen worden gecommuniceerd via de website, de Facebookpagina of via https://app.studentapp.be

Bovendien coördineert Brugge Studentenstad alle collectieve studeerlocaties in de stad, waaronder ook ‘The Student Village’. Studenten zijn hier meer dan welkom om te studeren, te ontspannen of te vergaderen. Ook voor advies rond studentenkamers, mobiliteit of vrije tijd is het studentenhuis een plaats waar studenten terecht kunnen.

Fan van cultuur? Dan word je zeker enthousiast van volgende initiatieven!

  • Het online platform www.jongvolk.be. Hun doel? Tonen dat Brugge krioelt van toffe hangout-plekken en jongeren met straffe verhalen, gekke ideeën en ambitieuze plannen.
  • Concerten meepikken zonder veel te betalen? Maak kennis met het jongerentarief van Cactus en geniet van €3 korting op de vvk-prijs bij alle clubconcerten. Meer informatie
  • Ook het concertgebouw en het cultuurcentrum van Brugge pakken uit met leuke projecten en een enthousiaste jongerenwerking:
  • Fan van musea? Neem dan zeker een kijkje op briklyoung.be
  • Cinefiel? Ontdek dan onze Student Tuesday op StudentApp: elke laatste dinsdag van de maand kun je genieten van een film aan studentenkorting in cinema Lumière.
Kortrijk, een studentenstad op jouw maat

Kortrijk studentenstad

In Kortrijk gebeurt er heel wat om de studenten een aangename tijd in de stad te bezorgen. Kortrijk voelt zich dan ook op en tot studentenstad! De stad organiseert samen met de studentenvoorzieningen heel wat toffe activiteiten, velen zijn een must voor het studentenleven.

Denk maar aan Student Welcome, de vele sportmogelijkheden of de grote studentenquiz!

Je vindt alle info op de website van Kortrijk Studentenstad, de foto’s van de activiteiten komen ook online op de Facebookpagina.

Ook in Kortrijk krijgt cultuur een bijzondere plek in het aanbod.

  • Filmavond student@buda en theatervoorstelling student@antigone zijn steeds voltreffers in het studentenleven!
  • Iedere maand wordt er voor €4 een film aangeboden. Tickets kan je verkrijgen via www.budakortrijk.be
  • Er worden talrijke andere evenementen georganiseerd zoals, Het Student Welcome Concert, De Grote studentenquiz, De Midnightswim, De Kiekenfuif en het galabal van Centaura. Volg het aanbod via: www.kortrijkstudentenstad.be.

Alle activiteiten zijn terug te vinden via de kalender van Stuvo, tickets koop je aan in je Stuvo-kantoor!