Overslaan en naar de inhoud gaan

Howest is een aantal prachtige studentenclubs rijk. Deze proberen het studentenleven zo aangenaam en gezellig mogelijk te maken door tal van studententikoze activiteiten te organiseren. Howest ondersteunt zijn studentenclubs via subsidies en advies. We waken daarbij ook over de goede werking van de erkende organisaties.

Howest heeft het ‘Vlaams kader doop- en studentikoze activiteiten’ ondertekend.

Zelf studentenclub uit de grond te stampen?

Onze studentenclubs

Centaura (Kortrijk)

De studentenvereniging van Howest Kortrijk. Al sinds 1977 bezorgen wij studenten ontspanning tussen de lesuurtjes door.

Sport, cultuur, cantussen, feestjes,.. u noemt het, wij organiseren het.

Onze thuisbasis is gevestigd in de campus GKG, specifiek in ons campuscafé ‘t Bunkertje.

Bezoek onze facebook

Induscientia (Kortrijk)

Induscientia is een studentenvereniging gevestigd op UGent campus Kortrijk die zich vooral op de studenten Industriële wetenschappen richt. Maar laat het alvast duidelijk zijn: iedereen-van welke studie of windrichting dan ook- die hieraan wil bijdragen en tegelijkertijd plezier wil maken, is van harte welkom! Onder het motto alles mag niets moet, kiezen we ervoor een vrijblijvende studentenclub te zijn, zonder dat hieraan verplichtingen verbonden zijn.

Ecliptica (Kortrijk)

EcLiptica is een studentenvereniging, gelegen te Howest. Doorheen de week kunt u ons vinden in ‘De Slekke’ (Doorniksewijk 179) waar wij gezamenlijk veel plezier maken, als ook tal van activiteiten organiseren. Als activiteit organiseren wij bijvoorbeeld een karting, paintball, quiz, … Deze organiseren we als groepsverband waardoor de prijs wat lager is, zodat het aangenaam is voor iedere student! Natuurlijk hebben wij ook onze traditionele cantussen & originele feestjes die we organiseren. Dit zijn enkele voordelen die je hebt eens je binnen (EcLiptica) stapt!

Edge (Kortrijk)

EDGE is een studentenvereniging voor de studenten IO&IPO van campus GKG Kortrijk. Geen cantussen, geen doop, geen lintjes, … maar evenementen en activiteiten met een focus op studenten en design in de grote zin van het woord.

edge [at] howest.be (Stuur ons een mail)

Brihos (Brugge)

Brihos is de oudste studentenclub van Brugge. De meeste leden zijn studenten van Howest Rijselstraat, maar iedereen is welkom. Wij zijn een kleine, maar hechte bende waar plezier en avontuur een garantie is. Sport- en spelactiviteiten, kroegentocht en Brihosweekend staan jaarlijks op onze kalender. ’s Avonds kun je ons aantreffen in ons stamcafé de Pick, waar wij ook cantussen. Hopelijk tot binnenkort!

Bezoek onze facebook

Aethyra (Brugge)

Aethyra is een studentenclub vol maten waar iedereen welkom is. Ons clublokaal kan je vinden in campus Sint-Jorisstraat. Samen organiseren we als hechte groep, leuke, gevarieerde activiteiten en beleven we onvergetelijke avonden!

Bezoek onze facebook

Aanvraag steun studenten­activiteit

Wil je met je studentenclub een activiteit organiseren? Eerlijk is eerlijk: we hebben niets liever!

Start je aanvraag