Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarover?

 • Hoe richt je je eigen B&B op? Wettelijk kader.
 • Hoe maak je een businessplan voor je eigen B&B op? Stappenplan.
 • Hoe zorg je voor kwaliteit en beleving? Belang van online reputatie en unieke ervaringen.
 • Hoe garandeer je een gastvrij onthaal voor al je gasten? Hospitality en toegankelijkheid.
 • Hoe run je je B&B op een efficiënte manier? Het dagdagelijkse management.
 • Hoe promoot je je B&B en zorg je voor boekingen? Zet je troeven via de juiste kanalen in de kijker.
 • Pitch je businessplan! Presentatie en individuele feedback.

De lessen worden gegeven door Luc Abbeloos – Algemeen Directeur Westtoer & uitbater vakantielogies

Voor wie?

Doen programma’s als Met Vier in Bed je dromen over een toekomst als B&B-uitbater? Heb je een groot huis en kriebelt het om er meer mee te doen? Of wil je graag ontdekken of het runnen van een eigen logies überhaupt iets voor jou is? Deze opleiding is bedoeld voor een hele brede doelgroep, leeftijd tussen 22 en 70 jaar!

Waarom?

De Vlaamse overheid legt een aantal spelregels op als je een B&B opent, maar een getuigschrift en diploma hoef je niet voor te leggen. Nochtans is het voor mensen die plannen hebben om een logies uit te baten, wel interessant om inzichten te verwerven vooraleer ze effectief de stap zetten naar een eigen zaak.

Data en locatie

7 avonden van 18u tot 21u:

 • Woe 5 maart 2025
 • Woe 12 maart 2025
 • Woe 19 maart 2025
 • Woe 7 mei 2025
 • Woe 14 mei 2025
 • Woe 21 mei 2025

Alle lessen vinden plaats in Campus Kortrijk Weide - The Penta.

Kostprijs

€365. Ben je alumnus van de opleiding Bachelor in de Toerisme en Recreatiemanagement aan Howest? Dan ontvang je een korting van €20.

Deze training komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille in het thema "Bedrijfsstrategie - Ondernemingsplan" (goedkeuringsnummer: DV.O241438). De aanvraag voor ondersteuning moet binnen 14 dagen na de start van de training worden ingediend. Meer informatie is te vinden op www.kmo-portefeuille.be.

Deze navorming was in een mum van tijd volzet. Heb je interesse om vrijblijvend op de wachtlijst te komen voor de volgende editie vanaf februari 2025? Vul dan dit formulier in.

Steun­maatregelen

Vlaams opleidingsverlof

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

Lees meer

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Lees meer

Opleidingscheques

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

Lees meer

Inschrijven

Inschrijven voor de navorming "Start je eigen B&B" is niet langer mogelijk.

Schrijf je vrijblijvend in op de wachtlijst voor de volgende editie (februari 2025).

Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.
Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Ontmoet Howest Academy

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Eliza Bruneel

Eliza Bruneel

Opleidingsverantwoordelijke

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.

Ja, dat is mogelijk. Stuur uw rekeningnummer en factuurgegevens naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaalde inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van de betaling met de KMO-wallet. U heeft dus tijdelijk een dubbele betaling uitstaan.

Als je opleiding gedeeltelijk of volledig gefinancierd wordt met financiële steun (KMO, Vlaams vormingsverlof, Vlaamse schooltoelage, Vlaamse opleidingscheques), is het belangrijk om de voorwaarden van het financiële steunprogramma met betrekking tot de aanwezigheidsplicht na te kijken. Studenten zijn verantwoordelijk voor de formele registratie van hun aanwezigheid door de docenten.

De coördinator van je cursus zal aangeven welk platform gebruikt zal worden voor kortlopende cursussen. Voor langlopende opleidingen staat je cursusmateriaal op leho.howest.be. Je kunt inloggen met de gegevens die je na inschrijving hebt ontvangen van de centrale studentenadministratie.

Stuur een e-mail naar howestacademy [at] howest.be en je krijgt snel antwoord.

Voor kortlopende postgraduaatopleidingen is directe inschrijving via de webpagina definitief en bindend. Voor diploma- en kredietopleidingen zoals bachelor-, associate- en micrograduaten is voorinschrijving niet bindend, maar het verzekert je wel van een plaats in het programma.

 • Voor een graduaats diploma:
  Je bent officieel ingeschreven als je je online voorinschrijving hebt voltooid en digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de registrar ontvang je inloggegevens en een factuur voor de betaling van het inschrijfgeld.
 • Voor microdegrees:
  Je bent officieel ingeschreven nadat je vooraanmelding is verwerkt door de studentenadministrateur en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dit kan handmatig of digitaal via het digitale leerplatform: https://leho.howest.be/ (snelkoppeling onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

Betaling van het inschrijfgeld dient te geschieden uiterlijk 1 oktober of - indien de cursus op een ander tijdstip start - binnen 15 dagen na inschrijving. Voor betalingen per factuur geldt de uiterste betaaldatum vermeld op de factuur. Alleen in uitzonderlijke gevallen is betaling in termijnen toegestaan en alleen als er een termijnregeling is ingediend en akkoord bevonden door de financieel medewerker van Howest. Neem contact met ons op via howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be) voor meer informatie.

Ben je ingeschreven voor een bachelor-na-bachelor, een postgraduaat, een micro degree en/of een navorming? Dan kom je niet in aanmerking voor financiële ondersteuning in je studiekosten.

Heb je hier toch vragen rond? Neem contact op met de sociale dienst van Stuvo