Overslaan en naar de inhoud gaan

Master Game Technology studeren in Kortrijk

De master in Game Technology is een antwoord op de groeiende vraag van de game-industrie naar hooggekwalificeerde professionals. Er is een toenemende complexiteit binnen de sector en een grote nood aan afgestudeerden die in staat zijn om op dat hoge niveau mee te draaien.

Ben je op zoek naar een perfect vervolg voor onze bachelor Digital Arts & Entertainment? De gloednieuwe master Game Technology biedt de mogelijkheid om je onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen binnen het domein van game technologie en maakt je tot een expert in gametechnologie.

Alle info over het volledige opleidingsprogramma, de inschrijvingsvoorwaarden én de praktische organisatie volgt binnenkort.

Digital Arts and Entertainment
Waarom de Master Game Technology studeren bij Howest?

Waarom de Master Game Technology studeren bij Howest?

  • De opleiding sluit perfect aan bij onze bachelor Digital Arts & Entertainment en is ontwikkeld op vraag van en in samenwerking met de game-industrie.
  • Ons internationale lectorenteam bestaat uit ervaren professionals.
  • Je werkt een jaar lang intensief aan jouw onderzoeksproject.

Het opleidingsprogramma volgt binnenkort.

Word expert in gametechnologie

In de gamewereld is er een groeiende behoefte aan afgestudeerden op masterniveau met gespecialiseerde kennis rond de inhoud, de creatie en de cultuur van videogames. Heb jij interesse om wetenschappelijke literatuur te onderzoeken met als doel praktische toepassingen te ontwikkelen?

In de Master in Game Technology ontwikkel je jouw onderzoeksvaardigheden en groei je tegelijkertijd uit tot een expert in gametechnologie.

Infodag
Zaterdag 4 mei
VAN 10u TOT 13u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen:

Alle infodagen

Troeven van de opleiding

Perfecte aanvulling op de bachelor DAE

De masteropleiding die we aan Howest in Kortrijk inrichten, vult onze bachelor Digital Arts & Entertainment perfect aan door de diepere focus op technische vaardigheden. Vooral in het licht van de toenemende rol van AI moeten we zorgen dat we met ons land bij de wereldtop kunnen blijven. Samen met BUas creëren we een uniek aanbod, waarbij onze gecombineerde expertise een echte meerwaarde zal vormen voor de studenten. Doordat we praktijkgericht aan de slag gaan, kunnen we in deze master bovendien nauw samenwerken met de industrie. Dit resulteert in projecten en onderzoeksresultaten die onmiddellijk relevant zijn voor de sector.

Internationale krachtenbundeling

Om deze master als hogeschool in Vlaanderen (Kortrijk) te kunnen inrichten, bundelt Howest de krachten met de Nederlandse hogeschool Breda University of Applied Sciences (BUas).

De Nederlandse hogeschool is net zoals Howest een vooraanstaande instelling op het vlak van gaming en digitale technologie. Ze zijn bijvoorbeeld ook een vaste waarde in de top 10 van de beste gamescholen ter wereld. De master in Game Technology wordt er al een aantal jaar als eenjarig traject in het Engels aangeboden.

Wereldtop in Vlaanderen

Vlaanderen behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van gameopleidingen en -onderzoek. De bacheloropleiding Digital Arts and Entertainment (DAE) van Howest werd bijvoorbeeld al meerdere keren uitgeroepen tot de beste gameopleiding ter wereld. Deze master Game Technology sluit naadloos aan op de groeiende vraag in de Vlaamse gamewereld aan afgestudeerden op masterniveau.

Uitstekende voorbereiding op carrière

Ook Flanders Game Hub ziet een grote meerwaarde in de nieuwe master en de bijhorende onderzoeksfocus. “Bachelorstudenten die nadien nog een master behalen, zijn sowieso beter voorbereid op een carrière als ondernemer. Ze zijn beter in staat om vanuit een helikopterview complexere problemen te analyseren en te reduceren tot meerdere kleine problemen. De samenwerking met de Nederlandse hogeschool zorgt ook voor meer maturiteit voor ons lokale start-up ecosysteem”, klinkt het bij Rik Leenknegt, hoofd van Flanders Game Hub.