Overslaan en naar de inhoud gaan

De bacheloropleiding Digital Arts and Entertainment (DAE) van Howest is voor de derde keer in vijf jaar tijd verkozen tot ‘Best Game Design & Development School 2021’. Nadat Howest deze prestigieuze prijs al won in 2017 en 2018, ligt de beste gameschool van de wereld dus opnieuw in Kortrijk.

De bekroning vormt een prachtig visitekaartje voor de opleiding DAE van Howest en draagt mee bij aan de blijvende groei van het aantal ingeschreven studenten. Die zijn nu al met 1350, waaronder meer dan 300 internationale studenten uit alle hoeken van de wereld. “Van alle scholen uit de top 20 biedt Howest met voorsprong de grootste value for money”, aldus opleidingsmanager Rik Leenknegt. “Kwalitatief behoort onze gameopleiding dus niet alleen tot de absolute internationale top, ze is ook veel betaalbaarder dan de tegenhangers in buitenlandse privéscholen.”

Gemiddeld niveau studenten stijgt

De ranking van The Rookies – een internationale toonaangevende organisatie uit de gamesector – wordt opgemaakt door professionals uit de sector op basis van de onafhankelijke beoordeling van de ingediende studentenportfolio’s. “Waar we deze keer zeer blij mij zijn, is dat het gemiddelde niveau van onze studenten is gestegen. Onze topnotering wordt dus niet bepaald door enkele studenten die erboven uitsteken. Bovendien blijkt uit de resultaten dat we onze voorsprong ten opzichte van de nummer 2 hebben uitgebouwd. Wat deze verkiezing nog meer waarde geeft, is dat de vakjury niet bestaat uit academici, maar uit experts uit de game-industrie. Zij bevestigen dat de portfolio’s van onze studenten beantwoorden aan de noden van het werkveld en ‘industry-ready’ zijn. Als praktijkgerichte bacheloropleiding kan je niet beter wensen.”

Champions League

Sinds de eerste editie van The Rookies in 2017 stond Howest altijd in de top 5, tussen andere gameopleidingen uit onder meer de VS, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada of Singapore. Algemeen directeur Lode De Geyter: “We draaien dus jaar na jaar mee bovenaan de Champions League met de beste gamescholen ter wereld. Als innovatieve en toekomstgerichte hogeschool zijn we vast van plan om op het hoogste niveau te blijven meespelen en zo talenten af te leveren die mee de toekomst van de internationale game-industrie zullen bepalen.”

Over The Rookies

The Rookies is een internationale competitie voor jonge, creatieve designers, innovators en artiesten. Studenten uit verschillende disciplines (animatie, architectuur, filmproductie, next-gen gaming, illustratie, industrieel ontwerp, VR, web & mobile, etc.) kunnen werk indienen. Daarmee kunnen ze prijzen winnen: softwarelicenties, hardware, stages en beurzen. De organisatie werd gesticht in 2009 als een designwedstrijd, maar groeide al snel uit tot een spraakmakende beweging die dienstdoet als adviesorganisatie naar de grootste studio’s ter wereld. Elk jaar brengt The Rookies ook een ranking uit van die scholen waar het grootste talent in de sector volgens hen kan gespot worden. De volledige ranking in de categorie ‘Best Game Design & Development Schools in het World 2021’ kan je vinden op therookies.co