Business Innovation in Esports (keuzetraject)

Bachelor Netwerkeconomie (Business Innovation)

Business Innovation in Esports

Dit keuzetraject is nieuw en uniek in Vlaanderen. Het bereidt je in 3 jaar voor op een carrière in de booming business van esports. Experten uit de sector leren je de ins en outs van hun snelgroeiende sector. Daarbij leer je niet gamen op zich, maar wel hoe je als ondernemer waarde kan creëren in de wereld van het competitieve gamen.

Wat leer je?

In dit keuzetraject verwerf je een set van transferable skills die je in staat stellen om in diverse sectoren aan de slag te gaan. De topics business en ondernemerschap, marketing, IT, communicatie en samenwerking uit de opleiding Netwerkeconomie worden specifiek toegepast op esports. Als je na drie jaar afstudeert, weet je niet alleen wat de verdienmodellen zijn van esports, welke opportuniteiten er zijn op reclamevlak of hoe je een eigen esportscompany of -platform kan opzetten, je kan sowieso ook terugvallen op een sterke businessopleiding.

Voor wie?

Iedereen die enerzijds interesse heeft in business en ondernemerschap en anderzijds gelooft in de ongekende en onverkende mogelijkheden van esports voor onder meer grote bedrijven, evenementen of professionele sportclubs. De opleiding mikt dus niet zozeer op de fervente gamer of esporter, maar wel op studenten die een gezonde belangstelling hebben in games én in de economische kant van esports en het hele ecosysteem errond.

Waar kom je terecht?

Als afgestudeerde Business Innovator met specialisatie esports ben je een pionier die volop zijn waarde zal kunnen bewijzen voor HR-bedrijven, FMCG-bedrijven, softwarebedrijven en tal van andere dynamische organisaties. Zij hebben jou nodig om futureproof te worden en het enorme (omzet)potentieel van esports te ontginnen.

Onze troeven

  • De eerste volwaardige bacheloropleiding esports in Vlaanderen: dit innovatieve keuzetraject is geen postgraduaat, expert class of aparte module binnen een andere opleiding, maar een volwaardig driejarig traject met in het laatste jaar een bachelorproef en stage in hetzelfde domein. Dat is uniek in Vlaanderen.
  • Ondernemen toegepast op esports: Netwerkeconomie is een top businessopleiding met aandacht voor ondernemerschap, marketing, IT en community building. Die topics vertalen we naar de veelbelovende wereld van competitief gamen.
  • Dé gameschool van Vlaanderen: gaming zit in ons DNA. De expertise op dat vlak nemen we mee naar de invulling van dit innovatieve keuzetraject.
  • Praktijkgericht: de focus ligt op projectwerk. Niet de reproductie van kennis – je hebt geen examens – is cruciaal, wel de toepassing in concrete projecten. Je zet tijdens je opleiding ook je eigen bedrijf binnen de esportssector op.
  • Werkveld centraal: al tijdens je opleiding word je ondergedompeld in het werkveld tijdens lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Alle modules worden bovendien gegeven door experts met ruime ervaring in het werkveld.
     

Keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Netwerkeconomie (Business Innovation)

Afstudeerrichting
Keuzetraject