Overslaan en naar de inhoud gaan

Op 25, 26 en 27 augustus gaat het jaarlijkse kunstenfestival Konvooi door in de Brugse haven. Het is voor de bacheloropleiding Mixed Experience Design van Howest een ideale gelegenheid om uit te pakken met een totaalinstallatie. Die zal niet alleen alle zintuigen prikkelen, maar ook de nieuwsgierigheid voor dit unieke keuzetraject in het teken van ruimtelijk en visueel ontwerp.

Zintuiglijke totaalbelevingen

De designgerichte opleiding Mixed Experience Design (MXD) start in september als gloednieuw en uniek keuzetraject binnen de bachelor Toegepaste Architectuur. De focus ervan ligt op het creatief vormgeven van binnen- en buitenruimtes met het oog op het creëren van de meest verbluffende ruimtelijke totaalbelevingen.

Als voorproefje van de zintuiglijke ervaringen die studenten MXD zullen leren creëren, pakt Howest tijdens Konvooi uit met de zelfontworpen totaalinstallatie ‘Mixed Harmony Hubs’. Die bestaat uit drie transparante, in kleur uitgelichte kokers waarin de bezoekers emoties kunnen ervaren door middel van kleur, beweging en geluid. Zo ontstaat een betoverende omgeving die uitnodigt tot interactie.

Gemeenschappelijke leefwerelden

Konvooi is een initiatief van Het Entrepot, de Brugse creatieve vrijhaven voor jongerencultuur. Het biedt jonge kunstenaars de kans om zelf aan het roer van een kunstenfestival te zitten. Drie dagen lang stellen meer dan vijftig artiesten tentoon langs een kunstroute in de Brugse haven.

“Het festival wordt een mix van livemuziek, performances, laserprojectie, film, nightlife en installatiekunst”, duiden Marie Astaes, opleidingsverantwoordelijke van Mixed Experience Design en collega Jochen Matthys. . “Omdat ook onze opleiding gebouwd is op een mix van geluid, video, foto, motion, graphic design, 2D en 3D tekenen wij heel graag present. Het festival wordt bovendien gecureerd door vijf jonge kunstenaars(collectieven). Zij zijn stuk voor stuk voorbeelden van waar de opleiding MXD toe kan leiden.”

MXD Konvooi Jochen Matthys & Marie Astaes

Praktisch

De installatie van Howest staat het hele weekend opgesteld in de loods ‘Lanssens’, vlak bij Het Entrepot (Binnenweg 4).

Kunstenfestival Konvooi Logo