Howest trekt door België met XR Academy

Howest trekt door België met XR Academy

Howest trekt door België met XR Academy

Van een bezoek aan een toeristische attractie tot een revalidatie na een operatie, het kan tegenwoordig virtueel. “En dat is lang niet alles. Daarom lanceren wij XR Academy”, zegt Jelle Demanet van Howest. Tijdens vijf sessies worden digitale toepassingen getoond voor de zorg-, training-, onderwijs-, toerisme-, bouw- en industriële sector. 

XR (dat is de verzamelnaam voor virtual, augmented en mixed reality) staat voor hoogstaande virtuele toepassingen. Denk aan virtuele bezoeken van cultureel erfgoed, de voorbereiding van een operatie in 3D, een VR game die je helpt om te revalideren na een blessure, een opleiding aan een virtuele machine waardoor de daadwerkelijke productie niet moet worden stilgelegd, ...

“De mogelijkheden zijn enorm groot voor verschillende sectoren, daarom pakken wij uit met XR Academy, een reeks seminaries voor professionals”, zegt Jelle Demanet van HITlab van de Hogeschool West-Vlaanderen, die XR Academy organiseert samen met XR Valley. “Na ons lanceringsevent op 15 september in Kortrijk, dat voor iedereen over alle sectoren heen is bedoeld, organiseren we vijf sessies voor vijf sectoren op vijf inspirerende locaties in ons land. We tonen welke digitale technologieën kunnen worden ingezet voor diverse problemen en werken samen met tal van partners en topbedrijven, zoals Visit Flanders, Barco, Health House, Living Tomorrow, Hangar K Edtech Station, Stereopsia, Agoria en Voka.”

Met XR Academy focust Howest op professionals en bedrijven. “Maar uiteraard is iedereen die interesse heeft in XR, meer dan welkom”, besluit Demanet. 

Meer info