Overslaan en naar de inhoud gaan

Van 22 maart tot en met 4 april 2023 kan je in de KIOSK op de Graanmarkt in Kortrijk een gloednieuwe installatie ontdekken van Howest. De hogeschool met verschillende campussen in Kortrijk wil met deze actie haar creatieve designopleidingen – letterlijk – in de vitrine plaatsen.

Design­opleidingen in the picture

Met Digital Design and Development (Devine) en Industrieel Productontwerpen (IPO) beschikte Howest al over twee sterke designgerichte opleidingen in Kortrijk. Op de campus The Penta op Kortrijk Weide komt daar met Built Environment vanaf september 2023 een derde bacheloropleiding bij. Elk van deze opleidingen komt uitgebreid aan bod op de gloednieuwe website van Howest en heeft een eigen brochure. Afgelopen zaterdag vond ondertussen de eerste infodag van Howest plaats. Met de KIOSK van Designregio Kortrijk komt daar van 22 maart tot 4 april nog een extra initiatief bij.

Studenten Devine geven een demo van hun bachelorproef installatie voor gemeente Kuurne les in het atelier

Teasen met mix van film en beelden

Twee weken lang palmen de drie designopleidingen die Howest in Kortrijk aanbiedt (Digital Design, Product Design en Circular City Design) de KIOSK samen in. Het doel is in de eerste plaats de bekendheid van de creatieve designopleidingen van Howest te versterken. Daarvoor wordt gekozen voor een digitale installatie waarbij film en beelden het dynamische en toekomstgerichte karakter van de opleidingen vertalen. Op die manier worden voorbijgangers geteased om te proeven van het creatieve opleidingsaanbod in de regio. Howest mikt met deze campagne uiteraard op jongeren en potentiële studenten, maar ook op hun ouders.

Designopleidingen Kiosk Designregio Kortrijk

Over de KIOSK van Designregio Kortrijk

De KIOSK staat op de Graanmarkt, een toplocatie in het centrum van Kortrijk. Ze wordt iedere maand ter beschikking gesteld van een regionaal bedrijf dat er haar producten of diensten op een innovatieve manier presenteert in samenwerking met een ontwerper. Designregio Kortrijk treedt op als matchmaker tussen het bedrijf en de ontwerper.

Meer informatie?

Francis Benoit
Stafmedewerker Howest
0486 24 83 64
francis.benoit [at] howest.betitle="Francis Benoit"