Overslaan en naar de inhoud gaan

Dat internationale mobiliteit een fundamentele meerwaarde biedt, zowel voor studenten als docenten, staat als een paal boven water. Een goed omkaderde buitenlandse studie/stage of onderwijsperiode geeft je een bevoorrechte kijk op het onderwijsgebeuren of werkveld in het land in kwestie. Ze scherpt je internationale en interculturele competenties aan, waaronder je vlotheid in vreemde talen. Binnen je vakgebied gaan door het internationaal perspectief nieuwe wegen open.

Talrijke afgestudeerden van Howest getuigen dat de kansen op de arbeidsmarkt vergroten voor wie leer- of werkervaring heeft in het buitenland. Werkgevers appreciëren kwaliteiten eigen aan mobiele studenten: flexibiliteit, ondernemendheid, mobiliteit, zelfredzaamheid en taalvaardigheid. Verder verruimt zo´n internationale periode je blik, bezorgt je nieuwe vriendschappen, leert ze je omgaan met diversiteit en interculturele dialoog, bevordert je zelfstandigheid, assertiviteit en maturiteit.

Erasmus+ logo

Erasmus­beleids­verklaring 2021-2027

Howest is houder van het Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027 en participeert actief in het Erasmus+ programma onder de code B KORTRIJ03.

Lees de Erasmus Beleidsverklaring 2021-2027, op basis waarvan het Erasmus Charter for Higher Education werd toegekend aan Howest.