Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarover?

Ontdek de mogelijkheden van Power BI en Business Intelligence tijdens deze opleiding en leer hoe je jouw data omzet in inzichtelijke dashboards en rapporten.

Waarom?

Organisaties verzamelen veel data via verschillende IT-systemen (ERP, CRM, WMS, boekhouding, ...), maar halen er vaak niet het maximale uit. Deze navorming stelt je in staat om dieper inzicht te verkrijgen in jouw data en daarmee de omzet en winstgevendheid van jouw bedrijf te verbeteren.

Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten deelnemen:

 • Docenten en gastsprekers uit de praktijk delen best practices die je meteen kunt toepassen.
 • Je leert Power BI gebruiken aan de hand van een belevingscase, waardoor je direct in de praktijk kunt oefenen.
 • Je krijgt inzicht in verschillende aspecten van Business Intelligence, waaronder KPI's, data, modellering, visualisaties, storytelling, governance, digitale transformatie en artificiële intelligentie.
 • Je kunt ervaringen en inzichten delen met andere deelnemers, wat waardevolle kennisuitwisseling bevordert.
 • Je bouwt je eigen Power BI-rapporten op basis van de data van jouw eigen onderneming, wat onmiddellijk voordelen oplevert voor jouw bedrijf. Zelfs als je beperkte data hebt, kan je waardevolle inzichten en vaardigheden opdoen.
 • Je krijgt individuele coaching van ervaren docenten.
 • Je krijgt toegang tot ons on-demand video-lesmateriaal, perfect om thuis of op je eigen tempo door te nemen.

Ervaringen van enkele deelnemers

Patrick Garré, Manager Beleidsinformatie, AZ Groeninge

“De opleiding voldeed helemaal aan de verwachting. De cursus is een goede mix tussen theorie, concrete, praktische voorbeelden en getuigenissen vanuit de praktijk. Ik heb veel handvaten gekregen (o.a. DAX formules) om op ene performante manier rapporten te bouwen binnen Power BI.

Uitstekende docenten, die ondanks de snel evoluerende materie alles onder de knie hebben, duidelijke uitleg gaven, zich prima aan de timing hielden, en alle extra vragen konden beantwoorden.

Tevens 2 extra bedjes voor de duidelijke cursus, de filmpjes waarin de oefeningen uitgelegd worden en de perfecte catering.”

Marie Baert, Finance Director, Globetrade

“De opleiding is een absolute aanrader. In de cursus komen alle aspecten van Power BI Desktop en Power BI Service uitgebreid aan bod. Aan de hand van een belevingsoefening en een zelf uit te werken praktijk case krijg je de kans de aangeleerde theorie toe te passen. Elke sessie komt een gastspreker ervaringen delen. Er wordt zelfs voorzien in een sessie met tips en tricks om een goede “Storytelling” te hebben bij jouw Power BI rapporten.

Eveneens wordt voorzien in een uitgebreid naslagwerk. Binnen ons bedrijf zien we absoluut de toegevoegde waarde van Power BI. Deze tool helpt ons bij gegevensanalyse, visualisatie, presentatie van resultaten wat op korte termijn zal leiden tot betere besluitvorming.”

Lennert Calmeyn, BI Specialist, Floorify

“Als starter in Business Intelligence zijn de voorbeelden uit de praktijk voor mij een hulp omdat ik die intern kan toepassen in ons bedrijf.”

Voor wie?

Deze opleiding is ontworpen voor professionals binnen sales, marketing, HR, finance, administratie, supply chain, operations en andere functies die meer uit hun data willen halen. Als je momenteel werkt met Excel en vertrouwd bent met draaitabellen en een aantal Excelfuncties, dan is deze training perfect om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen met behulp van Power BI.

Aanpak

De opleiding bestaat uit een traject van zes sessies van 4,5 uur. Elke sessie behandelt vier belangrijke pijlers:

 • Business Intelligence: Leer de verschillende aspecten van Business Intelligence (BI) kennen.
 • Power BI: Ontwikkel je BI-vaardigheden door middel van een praktijkgerichte benadering. Leer hoe je effectief kunt werken met Power BI aan de hand van een belevingscase die je in staat stelt om dieper inzicht te krijgen in de toepassingen en mogelijkheden van deze krachtige tool.
 • Praktijkcases: Elke sessie wordt er een gastspreker uitgenodigd die een praktijkcase presenteert waarin Business Intelligence wordt toegepast.
 • Jouw eigen Power BI-project: Vanaf de eerste sessie werk je aan een Business Intelligence project voor jouw eigen bedrijf, waarbij je begeleid wordt door ervaren docenten. Dit project is bedoeld om de geleerde vaardigheden in de praktijk toe te passen, maar is flexibel en kan worden aangepast aan je eigen data en behoeften. Zelfs als je beperkte data hebt, kun je waardevolle inzichten en vaardigheden opdoen.

Daarnaast krijg je toegang tot ons zorgvuldig samengesteld video-lesmateriaal, waarmee je jouw vaardigheden in Power BI en Business Intelligence verder verdiept.

Business Intelligence met Power BI 2024

Zes sessies

Het traject bestaat uit zes sessies met de volgende thema's:

 • Sessie 1: BI & Power BI Fundamenten
 • Sessie 2 & 3: Data voorbereiden, modelleren & berekenen
 • Sessie 4: Data visualiseren & analyseren
 • Sessie 5: Rapporten & dashboards delen & onderhouden
 • Sessie 6: BI & Power BI next level

Elke sessie behandelt specifieke onderwerpen binnen deze pijlers.

Docenten

Data en locatie

De sessies vinden plaats van 16.00 tot 20.30 uur in Kortrijk op de volgende data:

 • Dinsdag 24 september 2024
 • Dinsdag 8 oktober 2024
 • Dinsdag 22 oktober 2024
 • Dinsdag 5 november 2024
 • Dinsdag 19 november 2024
 • Dinsdag 3 december 2024

Tijdens elke sessie wordt er voor jouw comfort gezorgd. We voorzien twee korte pauzes, één tussen 17.15 en 17.30 uur en een tweede tussen 18.45 en 19.15 uur. Tijdens de tweede pauze staat er een lichte maaltijd voor je klaar, zodat je even kunt ontspannen en genieten van een hapje. Op die manier kun je de rest van de sessie vol energie en zonder hongergevoel bijwonen.

De laatste sessie wordt afgesloten met een netwerkdrink.

Bovendien krijg je toegang tot ons video-lesmateriaal, waarmee je op je eigen tempo de ingewikkelde aspecten van Power BI kunt verkennen en beheersen.

Kostprijs

De kostprijs voor deze training bedraagt 1.380 euro. Wie zich inschrijft vóór 30 juni 2024, geniet van een vroegboekkorting van 15% waardoor de opleiding 1.173 euro bedraagt.

De opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille onder het thema Bedrijfsstrategie, waardoor je tot 30% kunt besparen dankzij subsidiëring van de Vlaamse Overheid.

Wanneer je je wilt inschrijven met meerdere mensen van één bedrijf, neem dan contact op met dennis.houthoofd [at] howest.be (Dennis Houthoofd).

Power BI logo

Steun­maatregelen

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Lees meer

Inschrijven

We hebben het maximale aantal inschrijvingen voor deze opleiding bereikt (20 deelnemers). Daarom zijn de inschrijvingen afgesloten.

Als je dat wilt, kun je je op de wachtlijst laten plaatsen. Stuur hiervoor een e-mail naar dennis.houthoofd [at] howest.be (dennis[dot]houthoofd[at]howest[dot]be). Alvast bedankt.

Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Dennis Houthoofd

Dennis Houthoofd

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.

Ja, dat is mogelijk. Stuur uw rekeningnummer en factuurgegevens naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaalde inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van de betaling met de KMO-wallet. U heeft dus tijdelijk een dubbele betaling uitstaan.

Als je opleiding gedeeltelijk of volledig gefinancierd wordt met financiële steun (KMO, Vlaams vormingsverlof, Vlaamse schooltoelage, Vlaamse opleidingscheques), is het belangrijk om de voorwaarden van het financiële steunprogramma met betrekking tot de aanwezigheidsplicht na te kijken. Studenten zijn verantwoordelijk voor de formele registratie van hun aanwezigheid door de docenten.

De coördinator van je cursus zal aangeven welk platform gebruikt zal worden voor kortlopende cursussen. Voor langlopende opleidingen staat je cursusmateriaal op leho.howest.be. Je kunt inloggen met de gegevens die je na inschrijving hebt ontvangen van de centrale studentenadministratie.

Stuur een e-mail naar howestacademy [at] howest.be en je krijgt snel antwoord.

Voor kortlopende postgraduaatopleidingen is directe inschrijving via de webpagina definitief en bindend. Voor diploma- en kredietopleidingen zoals bachelor-, associate- en micrograduaten is voorinschrijving niet bindend, maar het verzekert je wel van een plaats in het programma.

 • Voor een graduaats diploma:
  Je bent officieel ingeschreven als je je online voorinschrijving hebt voltooid en digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de registrar ontvang je inloggegevens en een factuur voor de betaling van het inschrijfgeld.
 • Voor microdegrees:
  Je bent officieel ingeschreven nadat je vooraanmelding is verwerkt door de studentenadministrateur en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dit kan handmatig of digitaal via het digitale leerplatform: https://leho.howest.be/ (snelkoppeling onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

Betaling van het inschrijfgeld dient te geschieden uiterlijk 1 oktober of - indien de cursus op een ander tijdstip start - binnen 15 dagen na inschrijving. Voor betalingen per factuur geldt de uiterste betaaldatum vermeld op de factuur. Alleen in uitzonderlijke gevallen is betaling in termijnen toegestaan en alleen als er een termijnregeling is ingediend en akkoord bevonden door de financieel medewerker van Howest. Neem contact met ons op via howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be) voor meer informatie.

Ben je ingeschreven voor een bachelor-na-bachelor, een postgraduaat, een micro degree en/of een navorming? Dan kom je niet in aanmerking voor financiële ondersteuning in je studiekosten.

Heb je hier toch vragen rond? Neem contact op met de sociale dienst van Stuvo