Game Graphics Production (afstudeerrichting)

Bachelor Digital Arts en Entertainment (DAE)

Game Graphics Production
"Een afgestudeerde student Game Graphics Production is expert in het creëren van grafische assets voor AAA-games."

Vertrekkende van een concept vertaalt hij de visie van zijn art-director in adembenemende graphics.

Net als een game developer bezit hij een grondig inzicht in de productie-pipeline en is hij in staat om een balans te vinden tussen kwaliteit en productiesnelheid. Hij beheerst een brede set aan 2D-, 3D- en technische vaardigheden. Bovendien weet hij welke tool best geschikt is voor een specifieke situatie.

Bij de start van de opleiding leert de student GGP alle basisvaardigheden die hij nodig heeft. In het eerste jaar leert de student onder meer een aantal onmisbare wiskundige principes, een stevige basis programming en een waaier aan 2D en 3D skills.

In het 2e jaar kan hij zich gaan specialiseren in ofwel het creëren van spelomgevingen ofwel het ontwerpen van personages en objecten voor een spelwereld.

Keuzetraject:
ENVIRONMENTS

Binnen deze minor leert de student uitnodigende spelomgevingen creëren evenals de technische vaardigheden die de interactie van de speler met de wereld mogelijk maakt. Door kennis van procedurele content creatie en scripting alsook een diep inzicht in de verschillende belichtingstechnieken kan een afgestudeerde direct aan de slag binnen een studio.

Toekomstige jobopportuniteiten:

  • Environment artist
  • Lighting artist
  • Shader artist
  • Engine tool developer

Keuzetraject:
CHARACTERS & PROPS

Aan de hand van dit keuzetraject leert de student personages en spelwezens creëren. We starten met een toelichting van de anatomie van verschillende wezens en vervolgens gaan we die gaan vertalen naar 3D. Daarnaast maakt de student ook kennis met verschillende stilistische benaderingen voor het creëren van spelobjecten of props.

Toekomstige jobopportuniteiten:

  • Character artist
  • Prop artist
  • Vehicle artist
  • Material artist

Afstudeerrichtingen en keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Digital Arts en Entertainment (DAE)

Afstudeerrichting
Keuzetraject