Bachelor Digital Design and Development (Devine)

"School of Arts HOGENT – Howest"

Extra toelatingsproef op 16 september!

Lees meer


Digitale makers van de toekomst

 

Digital Design & Development bestaat reeds 10 jaar als een keuzetraject van de opleiding Multimedia & Communicatietechnologie aan Howest, maar gaat nu verder als een volwaardige bachelor aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest.

In een wereld die razendsnel verandert, laat de toekomst zich niet voorspellen. We anticiperen op zaken die volop in ontwikkeling zijn. In de professionele bachelor Digital Design & Development, of kortweg Devine, leiden we studenten op die hun weg vinden in de digitale wereld van morgen.

Als Deviner gebruik je design-, development- en researchskills om online ervaringen vandaag én in de toekomst vorm te geven. De Deviner is gepassioneerd door die steeds veranderende geconnecteerde wereld. Een Deviner brengt vernieuwing met innovaties die het leven aangenamer, rustiger, eenvoudiger op misschien juist spannender maken. De ervaring van de gebruiker staat telkens centraal en vormt de basis voor beslissingen tijdens het design en development proces. Een explorerende en creatieve ingesteldheid bij de studenten is hiervoor noodzakelijk.

Als laatstejaars  werk je in multidisciplinaire projecten rond maatschappelijke thema’s zoals mobiliteit, werkloosheid, immigratie,… Je kiest een  specialisatie en wordt expert in research, design of development. Je verfijnt je Devine skills en werkt tijdens de Bachelorproef samen met studenten uit de verschillende specialisaties. Jouw studie sluit je af met een stage. Je werkt 3 maand in één van de topbedrijven uit de creatieve digitale sector, zowel nationaal als internationaal.

In deze sector is Devine dé referentie voor toptalent. Eens afgestudeerd ga je meteen aan de slag als Experience Designer, Front-end Developer, Interaction Designer, Motion Designer, Full Stack Developer, Mobile Developer of kortweg Deviner. 

Meer informatie