Bachelor Digital Design and Development (DEVINE)

Bachelor Digital Design and Development (Devine)
"School of Arts HOGENT – Howest"

Digitale makers van de toekomst

Digital Design & Development is een volwaardige bachelor van 3 jaar aan KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest.

Als Deviner gebruik je design-, development- en researchskills om online ervaringen vandaag én in de toekomst vorm te geven. Ons hele curriculum is gesteund op deze 3 futureproof skills.

In deze sector is Devine dé referentie voor toptalent. Eens afgestudeerd, ga je meteen aan de slag als Experience Designer, Front-end Developer, Interaction Designer, Motion Designer, Full Stack Developer, Mobile Developer of kortweg Deviner.

Ontdek alles over deze opleiding op hun website.

Keuzetrajecten van de opleiding Bachelor Digital Design and Development (Devine)

Afstudeerrichting
Keuzetraject

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

72157674545388510

Waar heb ik les?

Campus Buda

De Budafabriek: de uitvalsbasis van Devine in Kortrijk, pal in het midden van cultuureiland Buda.

Het gonst van de creatieve energie op en rond het Buda-eiland. De meest uiteenlopende organisaties binnen cultuur, onderwijs, zorg en economie zijn er in volle ontwikkeling. Tal van bruisende studenten- en burgerinitiatieven vinden hier een plaats.

Contact details:

Dam 2A
8500 Kortrijk
+32 56 24 12 11
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Is voorkennis vereist?

Voorkennis is mooi meegenomen, maar geen vereiste. We starten in elke module op niveau 0. Samen bouwen we aan een stevig tempo aan je skills.  

In welke sector kom ik terecht?

Je komt terecht in de wereld van digitale communicatie, reclamebureaus, content marketing bedrijven, event builders, creatieve studio's, motion agencies, ... Afhankelijk van de expertise die je kiest in het laatste jaar, vervul je een andere rol binnen het bedrijf.

Wat houdt 'Motion' precies in? Gaan we leren filmen?

We leren je niet filmen. Jij verwerkt het videomateriaal dat je aangeleverd krijgt en monteert dit tot een vlot geheel. We leren je wel animeren in 2D en als expert Design ga je aan de slag met 3D. Je werkt op visual identities, zoals een logo-animatie voor Nike. Je ontwikkelt uiteindelijk een eigen illustratie en animatiestijl, zoals onze alumnus Soren Selleslagh. Ontdek zijn portfolio.

Hoe kan ik me voorbereiden?

We verwachten van jou een open blik op de wereld rondom je. Ga naar musea, theater, muziek, ... Wil je je illustratieskills alvast opkrikken, dan kan je op deze site de basistechnieken ontdekken. Of ga online op zoek naar een 30 day drawing challenge. 

Hoe groot zijn de klasgroepen?

In Devine kiezen we voor kleine groepen van gemiddeld 25 studenten. Deze klasgroepen combineren we naargelang het soort les. Voor theorie zit iedereen samen, sommige modules volg je met 2 klasgroepen. Dit geeft veel flexibiliteit en maakt de lessen persoonlijk. 

Waarom maakt onderzoek deel uit van de opleiding Digital Design and Development?

Onderzoek naar het ontwerp- en ontwikkelingsproces is de sleutel om te weten hoe je het juiste 'ding' maakt en om bestaande producten en diensten te verbeteren. Je doet onderzoek om dingen te maken die een meerwaarde zijn voor mensen en hun leven. 

Moet ik veel wiskunde gehad hebben in het secundair?

Pure algebra en konsoorten komen niet aan bod in Devine. Toch doen we vaak een beroep op je analytisch vermogen. Programmeren is vaak een kwestie van logisch denken, abstraheren, connecties maken, … Hoe meer wiskunde je hebt gekregen in het middelbaar, hoe meer je dit (onrechtstreeks) traint. Studenten die minder dan 3 uur wiskunde kregen, blijken het vaak moeilijker te hebben tijdens de developmentlessen. 

Hoeveel bedraagt de studiekost?

Een overzicht van de kostprijs van de opleiding vind je via de wegwijzer.

Kan ik gemakkelijk een kot vinden in Kortrijk?

Het aanbod aan koten is ruim genoeg in Kortrijk. Kijk alvast eens rond op www.kotwest.be om een idee te krijgen van de prijzen en locaties. Ook buiten dit aanbod kan je nog veel koten vinden. 

Kan ik zelf een stage kiezen?

In het laatste jaar kies je zelf je stageplaats. Een derde van onze studenten trekt naar het buitenland. Op ons eigen platform kan je ook kiezen uit alle stageaanvragen die we krijgen van bedrijven. Dat zijn er elk jaar meer dan honderd. In deze lijst staan alle top digital agencies van Vlaanderen. 

Kan ik specialiseren?

In je laatste jaar kies je jouw specialisatie: Research, Design of Development. Hierbinnen krijg je extra skills aangereikt en de kans om een persoonlijk passion project uit te werken.  

Is er nog een toelatingsproef?

Nee, vanaf dit jaar is de toelatingsproef vervangen door een vrijblijvend bootcamp. Registreer je hier voor het bootcamp.

Hoe ziet een lesrooster en academische kalender eruit?

Een voorbeeld van een lesrooster en academische kalender vind je via deze link.

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de bacheloropleiding Digital Design and Development op sociale media