Overslaan en naar de inhoud gaan

Quindo is een broeinest waar Kortrijkse jongeren de tools krijgen om crossmediale vaardigheden aan te leren en aan te scherpen. Het is een plaats waar ze onder begeleiding content kunnen produceren en presenteren op een online platform, waarvan streaming radio de kern vormt. Daarvoor werden de oude Radio 2-studio’s omgebouwd tot state-of-the art radiostudio. De ruimtes worden vandaag gebruikt voor onderzoek, mediaproductie, workshops en praktijklessen van enkele Howest-opleidingen.

De doelgroep zijn jongeren tussen 16 en 30 , zowel studenten als andere leeftijdsgenoten. De werking van Quindo wordt volledig gedragen door een 70-tal vrijwilligers en studenten onder leiding van een divers team. Als inclusief medialab experimenteert Quindo permanent met de versterkende en verbindende functies van mediaproductie. Zo ontwikkelde het team de 'Editorial Board Simulation', een workshop waarin kwetsbare jongeren zelf aan het stuur van een radioshow staan en daarbij heel wat sociale en digitale vaardigheden ontwikkelen.

Quindo werkt samen met heel wat verschillende opleidingen van Howest en een dertigtal externe partners, vooral uit de sociale sector en het culturele veld.