Overslaan en naar de inhoud gaan

POWERITUP

Vanuit het project Level-Up werd een vervolg opgezet dat gericht is op het professionaliseren van leerkrachten 3de graad secundair onderwijs uit arbeidsmarkt en dubbele finaliteit, zodat zij de digitale competenties en datageletterdheid van hun leerlingen kunnen verhogen. Hiervoor worden twee trajecten ontwikkeld:

  1. Een voorbereidingstraject dat inzet op het verhogen van de digitale en datageletterdheid van leraren.
  2. Een co-creatietraject voor en met leerkrachten uit arbeidsmarkt en dubbele finaliteit dat zowel het ontwikkelen als het realiseren van een interdisciplinair leerlingenproject omvat en dat de digitale competenties, kritisch denken en ondernemingszin bij hun leerlingen 3de graad stimuleert. Inhoudelijk ligt het accent op authentieke uitdagingen binnen het thema energie(transitie).


Centraal staan de learning parks. Het is een fysiek trefpunt waar de partners elkaar ontmoeten en waar het co-creatie traject gerealiseerd zal worden. Voorbeelden zijn de Mind- And Makerspace (Brugge) en de T2-campus (Genk).

Dit project resulteert in een blauwdruk van hoe kennisinstellingen, bedrijven, leerkrachten en leerlingen vakoverschrijdend kunnen samenwerken rond een maatschappelijk thema.