Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens het project Offshore for Sure (O4S) worden innovatieve energieoplossingen ontwikkeld. Howest draagt dankzij haar kennis in cybersecurity bij tot het ontwerp van slimme en veilig onderhoudssystemen. Verder zal Howest optreden als educatiepartner.

Onze kusten zijn gezegend met een overvloed aan energiebronnen, waaronder getijden- en golfenergie. Vijf ontwikkelaars van offshore energieoplossingen bundelen daarom hun krachten in het project Offshore for Sure, ondersteund door specialisten uit België en Nederland.

De ontwikkeling van een CO2-vrij energiesysteem met minder afhankelijkheid van gas is een vraag die speelt op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau. We voelen de urgentie om onze innovaties te versnellen en om gezamenlijk de condities te creëren voor opschaling, om zo een serieuze bijdrage te leveren aan een duurzame energietransitie, die ook offshore zal plaatsvinden. De doelstelling is het versnellen van de regionale energietransitie en het stimuleren van de duurzame blauwe economie door de demonstratie van vijf offshore hernieuwbare energieoplossingen in een samenwerking tussen Belgische en Nederlandse technologieontwikkelaars, dienstverleners, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

De projecten zijn innovatieve oplossingen en duidelijk plan voor uitrol op het gebied van getijdenenergie, golfenergie, offshore drijvende zonne-energie en energieopslag. Howest zal voornamelijk bijdragen aan het ontwerp van slimme en veilige onderhoudssystemen dankzij haar kennis op het vlak van cybersecurity. Verder is Howest als educatiepartner betrokken bij initiatieven voor de uitwisseling van studenten, het organiseren van gastcolleges, site visits en summer trainings.