Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Upscaling Health Tech labs for Accelerating Innovations’ beoogt de uitbouw van de kennisboulevard digital health vanuit Brugge. De vele digitale technologieën (MHealth, XR, AI big data,...) vinden immers hun weg nog niet altijd naar de klant en de zorgprofessional.

Digitalisering van zorgprocessen is noodzakelijk om de gezondheidszorg te blijven garanderen. ‘Upscaling Health Tech labs for Accelerating Innovations’ beoogt de uitbouw van de kennisboulevard digital health vanuit Brugge. In de demo-omgevingen worden bedrijven/zorgorganisaties uitgenodigd om in wetenschappelijk ondersteunde testomgevingen prototypes van nieuwe producten/diensten te testen en te vermarkten. Door bedrijven/zorgorganisaties te laten participeren in gemeenschappelijke trajecten met de ondersteuning/expertise van de kennisinstellingen kan de omslag gemaakt worden naar een vernieuwd zorgmodel waarbij digitale ondersteuning een sleutelrol speelt. Zo worden de labs, inclusief mobiele infrastructuur met een duurzaam dienstverleningsmodel voor bedrijven en zorgorganisaties, verder uitgebouwd. Daarnaast is er de uitbouw van de Digital Health community met focus op het informeren over trends, innovatiepotentieel, mogelijke toepassingen en testimonials.

Er wordt onderzocht hoe digitale innovaties ingezet kunnen worden in preventie, eerstelijnszorg én in tweede lijn om het personeel te ondersteunen en patiëntenervaring te optimaliseren.


Het project is een samenwerking tussen KU Leuven Campus Brugge, Vives en Howest als kennisinstellingen, In4Care en POM West-Vlaanderen. De uitbouw van de labs bij de kennisinstellingen vormt zo een springplank naar de uitbouw en activering van een regionaal ecosysteem met een Vlaams brede uitstraling rond digitale gezondheidszorg.