Overslaan en naar de inhoud gaan

Het project beoogt de oprichting en uitbouw van het Digital Health Lab in West-Vlaanderen, met als hoofdthema digitale preventieve gezondheid.

Het Digital Health Lab zal bestaan uit drie grote luiken:

i) Demonstratieluik waar bedrijven, zorgpartners (en burgers) worden geïnspireerd door state-of-the-art digitale tools, mede afkomstig uit het valorisatieluik en/of innovatieluik van het Digital Health Lab.

ii) Innovatieluik waar in overleg en samenwerking met de bedrijven preventieve digitale tools voor de zorgsector worden onderzocht, evidence based getest en ontwikkeld. Hier worden nieuwe technologische evoluties binnen de preventieve digitale gezondheid gedetecteerd en opgevolgd en wordt de toepasbaarheid ervan binnen zorgorganisaties bekeken.

iii) Valorisatieluik waar samen met de bedrijven nieuwe preventieve digitale tools worden gevaloriseerd. Bedrijven worden begeleid in de uitwerking van diverse aspecten van het go-to-market proces van hun product.

Het Digital Health Lab is een gecoördineerde samenwerking tussen Howest (als kennisinstelling) en POM West-Vlaanderen (als overheidsinstelling) in functie van netwerking en connectie met de bedrijven en zorgpartners.