Overslaan en naar de inhoud gaan

Creativ’Up stimuleert innovatie in de culturele en creatieve sector over de landsgrenzen heen, door netwerkopbouw mogelijk te maken, ondernemersvaardigheden te versterken en innovatie en verandering te ondersteunen.

De opkomst van disruptieve technologieën (denk aan AI), de nasleep van corona, duurzaamheidsuitdagingen, economische onzekerheid, verschuivende publieksvoorkeuren, … geven een idee over de uitdagingen voor de creatieve en culturele sector.

Het project, dat partners uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk omvat, zal de culturele en creatieve industrieën in de verschillende regio’s daarom helpen hun innovatievermogen te activeren en te versterken. Rond jaarlijkse thema’s bundelen we de noden, organiseren inspirerende workshops, ontwikkelen we technologische demo’s van de bovenste plank en verbinden we de belanghebbenden over de grenzen heen.

De academische partners (UMONS, UArtois, Howest) zorgen voor innovatie en toegepast onderzoek, de economische partners (TWIST, Louvre-Lens Vallée, Designregio Kortrijk) vertegenwoordigen het bedrijfsleven, en de artistiek-culturele partners (Pôle Muséal de la Ville de Mons, Le Fresnoy, vrijhaven Abby-stad Kortrijk) vertolken de maatschappelijke invalshoek van de kunstenaars en het publiek.

Zo bundelen we de krachten en injecteren we de creatieve en culturele sector met de broodnodige innovatiekracht.