Overslaan en naar de inhoud gaan

Met vier nieuwe opleidingen en een nieuwe algemene directeur nam onze hogeschool op dinsdag 12 september een vliegende start. Na meer dan vier decennia geeft Lode De Geyter de fakkel door aan Frederik D'hulster. Een afscheid in stijl, vooral omdat Howest dit academiejaar voor het eerst 10.000 studenten mag verwelkomen.

Een gedroomde aankomst

Het begon allemaal met een knipoog naar een van de dromen van Lode De Geyter. In de vroege namiddag stond Frederik D’hulster voor zijn deur. Hij 'ontvoerde' Lode richting de luchthaven van Wevelgem. Daar wachtte een helikopter om hem in stijl naar Howest te brengen.

Campus The Penta Kortrijk
Afscheid Lode De Geyter

Bedankt, Lode!

Het thema van de opening was "Terugblikken en Vooruitkijken: Howest als Partner in de Quadrupel Helix". Lode De Geyter was hierover op de hoogte, maar wat hij niet wist, was dat politici, leiders uit het bedrijfsleven en de academische wereld persoonlijke boodschappen voor hem hadden opgenomen.

Doctor Honoris Causa

Viceminister-president en minister voor Onderwijs, Ben Weyts, stond op het podium als gastspreker. Hij prees de grote verdiensten van Lode De Geyter voor het hoger onderwijs. Frederik D’hulster nam aansluitend het woord en wees op de buitengewone bijdragen van Lode De Geyter aan Howest. Hij noemde hem een inspirerende leider en verraste iedereen door Lode uit te roepen tot de allereerste Doctor Honoris Causa van Howest. De minister mocht Loe vervolgens de bijhorende oorkonde en een prachtig lint met medaillon overhandigen.

Dr. Ruaidhri Neavyn, algemeen secretaris van RUN-EU, bood Lode De Geyter aansluiten ook een Honorary Fellowship uit naam van RUN-EU aan.

Lode De Geyter krijgt eredoctoraat.
To boldly go where no one has gone before

To boldly go...

Toen werd plotseling de trailer van Star Trek geprojecteerd, een serie die bekend staat om de legendarische zin: "To boldly go where no one has ever gone before." Het is het levensmotto van Lode De Geyter en een hint naar zijn liefde voor de serie. Collega Marleen Vermeire, een getalenteerde letterkapper in haar vrije tijd, vereeuwigde dit motto in een prachtig stuk marmer. Met een hoef af, hoe kan het ook anders.

Io Vivat!

Ook Willem Batallie, praeses van de hoogstudentenclub Centaura waarvan Lode mede-oprichter is, eerde onze algemeen directeur met een hartverwarmende toespraak. Hij nodigde iedereen uit om samen het Io Vivat in te zetten en overhandigde Lode het lint met alle lustrums van de club.

Studentenclub Centaura Kortrijk
Jan Durnez Howest

Klaar voor het nieuwe academie­jaar

Tor slot bracht ook Jan Durnez, voorzitter van de raad van bestuur, hulde aan Lode De Geyter, voor de wijze waarop hij Howest op de kaart gezet had, waarna hij het nieuwe academiejaar plechtig voor geopend verklaarde. De opening van het academiejaar 2023-2024 zal niet snel vergeten worden!