Overslaan en naar de inhoud gaan

Film Fest Gent (FFG) viert in 2023 zijn vijftigste verjaardag met een sprankelende nieuwe huisstijl. Een mijlpaal die vaak gepaard gaat met een overblijfsel van oud huisstijlmateriaal. Maar in plaats van deze materialen simpelweg weg te gooien, heeft FFG besloten om ze nieuw leven in te blazen en zo een tastbaar stukje filmfestivalgeschiedenis te creëren.

Onder de noemer "FFG Remake" heeft Film Fest Gent samengewerkt met onze studenten Industrieel Productontwerpen. Gedateerde vlaggen, roll-up banners en oud papier werden zo omgetoverd tot unieke merchandise.

FFG Remake - Studenten Industrieel Productontwerpen
FFG Remake

Circulair designproject

In januari 2022 begon Film Fest Gent de zoektocht naar een duurzame toepassing voor resterend promotiemateriaal in samenwerking met Volmaakt, een Gentse designlabel dat de brug slaat tussen ontwerpers en sociale economie. Studenten van de opleiding Industrieel Productontwerpen aan Howest werden aangesproken om mee te denken over unieke producten.

Het traject ging van start in september 2022. Negentig studenten gingen aan de slag met materialen van eerdere festivalcampagnes, zoals oud papier, zetelhoezen en banners. Deze creatieve jonge geesten zagen potentieel in wat voor anderen wellicht als 'afval' beschouwd zou worden.

Uit de vele ontwerpen die door de studenten werden voorgesteld, werden vier prototypes geselecteerd. Deze prototypes werden uitgewerkt tot uniek eindproducten. Door de verschillende materialen die gebruikt werden, ziet elke tas, bloempot, hoes of notaboekje er bovendien net iets anders uit.

Ontdek de FFG Remake-Producten

Benieuwd naar deze unieke creaties? Vanaf het laatste weekend van september tot en met het eerste weekend van oktober, kan je de FFG Remake-producten en de fascinerende prototypes bewonderen én aankopen tijdens een tentoonstelling bij Volmaakt, Speldenstraat 1 in Gent. Er komt bovendien een tijdelijke pop-upshop tijdens Film Fest Gent op de festivalsite. Ook in de webshop kan je jouw uniek stukje filmfestivalgeschiedenis bemachtigen.

Bezoek de webshop

Beelden © FFG

FFG Remake producten