Dag van de Wetenschap

Dag van de wetenschap

Dag van de wetenschap

In Brugge en Kortrijk

Dag van de wetenschap: 25 november 2018 

Wat zouden we anno 2018 doen zonder smartphone en internet? Een leven zonder wetenschap en techniek kunnen we ons vandaag bijzonder moeilijk voorstellen. Elke dag opnieuw onderzoeken wetenschappers nog steeds nieuwe mogelijkheden. Tijdens Dag van de Wetenschap, een jaarlijks wederkerend initiatief van de Vlaamse Overheid, ontdek je een uitgebreid aanbod wetenschappelijke en technologische activiteiten. 


Dag van de wetenschap in Brugge 

Is technologie onze gezondheidscoach van de toekomst? Onderzoekers en experten van Howest nemen je graag mee in de wondere wereld van de wetenschap. Het aanbod omvat workshops, demo’s, een experimentenmarkt en unieke rondleidingen voor jong en oud.

Een greep uit het aanbod: analyse van een bloedstaal in kindertaal, bepaal jouw risico op hart- en vaatziekten, exergaming of interactieve beweeggames (the floor is lava!), weet wat je eet, alcoholpromilleparcours, ... 

Ontdek het allemaal op zondag 25 november 2018 in de Sportinnovatiecampus van Howest: Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge. 

Meer info & volledig overzicht van de workshops in Brugge. 
 

Dag van de wetenschap in Kortrijk 

Van aparte vissen tot zwevende tomaten. Van attractieve proeven tot zoemende drones. Van atomaire experimenten tot zogenaamde in vitro planten. Van accuraat laser cutten tot zelfstandig 3D printen. Van aanlokkelijke roulette tot zwoele selfie. Van actueel energielandschap tot zuivere bio-polymeren. Van aardige robots tot zotte virtual reality. Van attractieve meme tot zingende gif. Van artificiële intelligentie tot zelfgemaakte games. Van auditieve ervaring tot zelfzeker op de radio.

Ontdek het allemaal op zondag 25 november 2018 op diverse locaties in Kortrijk. Onderzoekers en experten van Howest, UGent campus Kortrijk, PTI Kortrijk en de Budafabriek nemen je graag mee in de wondere wereld van de wetenschap. Het aanbod omvat lezingen, workshops, demo’s, een experimentenmarkt en unieke rondleidingen voor jong en oud. 

Meer info & volledig overzicht van de workshops in Kortrijk.