Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende week vindt het allereerste AI Summer Camp plaats. Place to be is de Howest-campus in het centrum van Brugge. Het AI Summer Camp, dat georganiseerd wordt samen met het populaire Security Summer Camp, verwelkomt 35 talentvolle studenten uit verschillende landen, waaronder Canada, Finland, Duitsland, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Nederland. Het evenement belooft een inspirerende en leerrijke ervaring te worden voor de deelnemers.

Op vrijdag 30 juni staat een exclusieve workshop gepland in samenwerking met Oracle, een vooraanstaande technologiereus. Tijdens deze hands-on workshop krijgen de studenten de kans om zich te verdiepen in twee fascinerende onderwerpen: Data Analytics in Sports en Smart Forest.

Oracle is uiteraard bekend als sponsor en technologiepartner van de Premier League en het Formule 1-team van Oracle RedBull Racing. Tijdens deze workshop geeft het bedrijf de deelnemers een unieke inkijk in de wereld van data-analyse in de sport. De studenten zullen ontdekken hoe Oracle de kracht van data gebruikt om waardevolle inzichten te verkrijgen en besluitvorming te verbeteren in de dynamische omgevingen van professioneel voetbal en Formule 1-races.

Daarnaast zal Oracle ook de nadruk leggen op hun inzet voor duurzaamheid door middel van Cloud- en AI-technologieën met betrekking tot het "Smart Forest" initiatief. De deelnemers ontdekken hoe Oracle innovatieve oplossingen inzet om duurzaamheid te bevorderen en hoe ze technologie toepassen om de gezondheid en het welzijn van onze bossen te monitoren en te verbeteren.

Het AI Summer Camp is een unieke kans voor deze studenten om in een stimulerende omgeving samen te werken met elkaar. Ze leren bovendien van experts in het veld en krijgen inzicht in nieuwe ideeën die de toekomst van AI en technologie zullen bepalen. Het evenement vindt plaats op de Howest-campus in de Sint-Jorisstraat in Brugge.

Voor meer informatie over het AI Summer Camp en de workshop met Oracle kunt u contact opnemen met gene.vangampelaere [at] howest.be (Gene Vangampelaere).

Wist je dat Howest dé hogeschool bij uitstek is om AI te studeren?