Symposium voor medisch laboratoriumtechnologen

Symposium voor medisch laboratoriumtechnologen

De opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) organiseert op zaterdag 21 mei 2022 de eerste editie van het Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen. Dit symposium komt tot stand in samenwerking met enkele (lokale) partners van de opleiding: AZ Sint-Jan Campus Brugge en Oostende, AZ Zeno Knokke, AZ Sint-Lucas Brugge en AZ Sint-Blasius Dendermonde. 

Het symposium richt zich op elke medisch laboratoriumtechnoloog (MLT), werkzaam in een klinisch labo of labo voor pathologische anatomie. Met dit symposium willen we de mogelijkheid bieden aan MLT’ers om een deel van de navormingsuren, noodzakelijk voor het behouden van een MLT erkenning (KB 07/01/2019), jaarlijks op onze campus te komen volgen.

Het programma bestaat uit algemene sessies met overkoepelende topics toepasbaar voor de verschillende domeinen, gevolgd door parallelle sessies met topics specifiek per domein (Hematologie, Klinische Chemie, Microbiologie en Pathologische Anatomie).

In de namiddag kunnen twee workshops naar keuze gevolgd worden.

Registreer nu

Deze navorming wordt erkend door de European Association for Professions in Biomedical Science (5 European CPD credits)

Programma & Workshops

Binnenkort beschikbaar

Praktische informatie

Registratie

Het symposium richt zich in eerste instantie op elke medisch laboratoriumtechnoloog (MLT), werkzaam in een klinisch labo of labo voor pathologische anatomie in de regio (Noord-)West-Vlaanderen en/of afgestudeerd in de opleiding MLT aan Howest.

MLT’ers werkzaam in andere regio’s zijn echter ook van harte welkom om deel te nemen aan het symposium.

Registreren kan vanaf 15 maart 2022. Alumni studenten van Howest én MLT’ers werkzaam in één van de partnerziekenhuizen kunnen gebruik maken van een voorrangsperiode voor registratie vanaf 1 maart 2022.

Het aantal deelnemers aan dit symposium is beperkt én registraties zullen afgesloten worden bij bereiken van het maximum aantal deelnemers of op 1 april 2022.

Kostprijs

  • BVLT- leden: 75€
  • Niet BVLT-leden: 85€

Locatie

Het symposium wordt georganiseerd op de Campus Station van Howest in Brugge (Rijselstraat 5). De campus is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer (5 minuten wandelafstand van het station) en de wagen.

Bereikbaarheid

  • Openbaar vervoer
    De campus is eenvoudig bereikbaar met de trein en ligt op vijf minuten wandelafstand van de uitgang van het station (uitgang richting Sint-Michiels).
  • Met de wagen
    De parking op de campus wordt gereserveerd voor sprekers, workshop begeleiders en sponsors. De zone rond de campus is Blauwe zone waar slechts voor 2u mag geparkeerd worden. Deelnemers die met de wagen komen, kunnen gebruik maken van de parking aan de voorzijde en achterzijde van het station (3,5€/dag). Deze bevinden zich op vijf tot 10 minuten wandelen van de campus.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Griet Vanbillemont (griet.vanbillemont@howest.be).

Howest, Campus Brugge Station – BST5
Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be

Sponsors

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: 

Online inschrijven

Registraties starten 15 maart 2022

Raadpleeg ons ander navormingsaanbod