Skip to main content

Bachelor­opleidingen

Howest organiseert in haar bruisende campussen in Brugge of Kortrijk professionele bacheloropleidingen in alle studiegebieden.

Wat is een bacheloropleiding?

Een bacheloropleiding situeert zich op niveau 6 tussen graduaat (niveau 5) en master (niveau 7). Met een modeltraject van 180 studiepunten kan je na 3 jaar een diploma hoger onderwijs behalen (met uitzondering van verpleegkunde die 240 studiepunten telt en over 4 jaar loopt)

Op bacheloropleidingen is de inzet van leerkrediet (= rugzakje met studiepunten) van toepassing.

Een professionele bachelor biedt je een ruime algemene bagage en specifieke kennisverdieping binnen je gekozen vakgebied. Theorie en praktijk gaan hand in hand en hoorcolleges worden afgewisseld met (groeps-)projectwerk, praktijklabo’s, stages, bedrijfsbezoeken en een bachelorproef.

Je ontwikkelt dus niet alleen een brede kennis binnen je werkveld, maar je doet ook praktijkgerichte werkervaring op tijdens je opleiding. Dat maakt je als professionele bachelor zeer gegeerd op de arbeidsmarkt.

Na je opleiding kan je onmiddellijk aan de slag binnen je werkveld. Of je kan verder studeren binnen een bachelor-na-bachelor of postgraduaat. Vanuit een bachelor kan je ook gaan voor een master aan een universiteit (vaak via een schakelprogramma).

Aanbod bacheloropleidingen

Student bekijkt brochure aan onthaal
Info day
Saturday 31 August
FROM 10h TILL 16h
Read more

Come and visit us

These are the next info days:

All info days