Skip to main content

Bachelor of Applied Psychology

Are you the one your friends come to when they need a good talk? Do you listen to them with patience and interest? Do you think about how you can help them in a professional way? If so, the Bachelor of Applied Psychology is for you! In this study programme you will learn to understand, analyse and influence people's behaviour. In this way you will grow into an expert in psychological interviewing, psycho-diagnostics, coaching and counselling. 

This programme is only available in Dutch. Find out more here.

Studenten TP met lector werken met gevoelenskaart

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

In 2017 werd de bacheloropleiding Toepaste Psychologie beoordeeld door een onafhankelijk en extern panel. De opleidingsaudit werd uitgevoerd door Aequi. De kwaliteit van de opleiding werd positief beoordeeld. Het rapport van het panel met de sterke punten en ontwikkelpunten kun je hier lezen.

Recent afgestudeerden van de bacheloropleiding Toepaste Psychologie zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid.

Opleidingskwaliteitszorg aan Howest
Studente Toegepaste Psychologie

Door de opgedane kennis en de vele oefenkansen tijdens de opleiding kon ik op mijn stageplaats direct zelfstandig aan de slag. Ik vond mijn droomplekje binnen een klinische context waarbij de professionele houding, theoretische achtergrond en praktijkgerichtheid die ik tijdens de opleiding opbouwde enorm gewaardeerd werden.

De docenten waren zeer inspirerend, toegankelijk en behulpzaam naar de studenten toe. Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat studenten die deze opleiding kiezen, vriendelijk en respectvol zijn. Zo kom je als student in een leerrijke en veilige omgeving terecht.

Ilona Ladygina
Alumna Toegepaste Psychologie