Bachelor of Applied Architecture

Are you fascinated by the combination of architecture and construction? Are you technically minded and practically oriented? Do you see many hours of computer (drawing) work as a challenge rather than an obstacle? Are deadlines and feedback no problem for you? Then the Bachelor of Applied Architecture is perfect for you!

This programme is only available in Dutch. Find out more here.

 

Studenten Howest Toegepaste Architectuur in het atelier bij maquettes
Studenten Howest Toegepaste Architectuur krijgen ondersteuning in een ateliersessie

Ik was al langer geïnteresseerd in ‘de bouw’, en toen mijn buurmeisje dat deze richting had gevolgd mij verschillende van haar projecten toonde, besloot ik mijn licht op te steken op de opendeurdag. Na een babbel van een uur met een enthousiaste lector was ik helemaal overtuigd van Toegepaste Architectuur. 

Wat ik er vooral goed aan vind, is de eigentijdse insteek: we leren namelijk werken met de nieuwste softwareprogramma’s, die ook de meeste architecten gebruiken. Verder is het een meerwaarde dat we feedback krijgen in kleine groepjes, zodat al onze vragen beantwoord worden en we écht goed worden geholpen. Maar eigenlijk is de hele hogeschool persoonlijk. Tot de mevrouw van de refter die je herkent en vriendelijk goedendag zegt.

Mirthe Bosmans
Howest Alumna