Welkom nieuwe student

"Proficiat, je hebt je ingeschreven in Howest. Hieronder vind je allerhande informatie die nuttig kan zijn vooraleer je start."

Wegwijs in Howest

howest illustraties_programma cropped.png

Je inschrijving

Voor informatie over je inschrijving en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Instapcursussen

Als toekomstige student aan Howest wil jij je graag voorbereiden op deze nieuwe fase in je leven. De overstap van het middelbaar naar het hoger onderwijs is niet altijd even evident.

Daarom biedt Howest jou een reeks instapcursussen aan die jou voorbereiden op je studies professionele bachelor. Het aanbod instapcursussen komt online op 27 april.

Kick-offweek

Tijdens de kick-offweek krijg je info over onder andere je uurrooster, het onderwijs- en examenreglementstudentenbegeleiding, het gebruik van je Howest e-mailaccount. Je maakt kennis met je nieuwe klasgenoten, de Howest campus en de Stuvo (Studentenvoorzieningen). Je kunt je boeken aankopen en we maken een aantal praktische afspraken om het jaar goed te starten.

Laptopproject

Als student aan Howest heb je voor alle opleidingen een laptop nodig. Speciaal hiervoor werd een laptopproject opgestart waardoor je een laptop met een goede prijs-kwaliteitsverhouding kan aanschaffen.

Studietoelage?

Ook in het hoger onderwijs kunnen studietoelagen aangevraagd worden. Vaak wordt de studietoelage laat uitbetaald. De meeste studiekosten situeren zich echter in het begin van het academiejaar. Wil je weten of je recht hebt op een studietoelage?

Bel gratis 1700 of gebruik het contactformulier.

Indien jij zelf en je ouders niet over een ruime financiële reserve beschikken, kan dit leiden tot financiële moeilijkheden. Om hieraan te verhelpen, kan je als student van Howest een voorschot vragen op de verwachte toelage.

Voor meer informatie contacteer je de campusmedewerker van Stuvo (Studentenvoorzieningen)  

Op kot?

howest illustraties_locatie cropped.png

Howest heeft in Brugge twee studentenhuizen. Ze wil op die manier ervoor zorgen dat studenten van Howest op een redelijke afstand van de campus tegen betaalbare huurprijzen een kamer kunnen huren.

Meer informatie

Je kan ook een kamer zoeken op de private markt via Kotwest, de online kotendatabank.

Op weg naar de campus

howest illustraties_locatie cropped.png

Elke campus is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer en/of een studentenfiets.

Meer informatie

 

Faciliteiten aanvragen

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Sommige studenten kunnen via zogenaamde faciliteiten ondersteuning genieten om hun studietraject op een zo comfortabel mogelijke manier af te leggen in functie van de door de opleiding vooropgestelde competenties. We denken bijvoorbeeld aan studenten met een functiebeperking, topsporters en werkstudenten.

Het verkrijgen van de faciliteiten gebeurt op maat. Faciliteiten vraag je aan bij de talentcoach.

Meer informatie over faciliteiten

Studeren in het hoger onderwijs: begeleiding

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

De stap naar het hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet in het eerste jaar. We leveren aan Howest dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen en je op een optimale manier je studietraject te laten doorlopen. Voor ons sta je als student nog werkelijk centraal.

Aan Howest staat een persoonlijk contact met de docenten hierbij voorop.

Meer info over studentenbegeleiding

Infoavond voor ouders van eerstejaarsstudenten

howest illustraties_programma cropped.png

Na de opstart van het academiejaar verwelkomen wij graag de ouders van onze eerstejaarsstudenten op één van onze infoavonden over het hoger onderwijs en specifiek studeren aan Howest.

Meer informatie 

Opleiding / Dienst