Welkom nieuwe student

"Proficiat, je hebt je ingeschreven in Howest. Hieronder vind je allerhande informatie die nuttig kan zijn vooraleer je start."

Wegwijs in Howest

Je inschrijving

Na je online registratie en definitieve inschrijving kijkt het studentensecretariaat jouw dossier na. Bij groen licht wordt jouw inschrijving doorgestuurd naar alle Howest systemen en wordt jouw studentenprofiel aangemaakt. Je ontvangt hierover, op je privé-mailadres, een bevestigingsmail met verdere instructies. 


Howest account en paswoord activeren

Na definitief inschrijven krijg je een Howest-account en Howest-e-mail adres, waarmee je toegang tot de Howest-systemen krijgt. Op dit e-mailadres ontvang je Howest-communicatie.

De gebruikersnaam van je Howest-account ontvang je via mail naar je privé-mailadres (check ook je spam folder). Om je account te activeren dien je een paswoord in te stellen. Volg hiervoor de richtlijnen op onderstaande link.

Stel je account voor de eerste keer in

Technische problemen met je account? De Helpdesk ICT Howest staat voor je klaar!


Je inschrijving consulteren

Nu je Howest studentenaccount geactiveerd is kan je jouw inschrijving consulteren. Het studentensecretariaat heeft hiervoor een aantal belangrijke documenten klaargezet in  iBamaflex, het administratief portaal voor Howest-studenten.

Op dat portaal vind je:

  • je studiecontract;
  • de lijst van boeken en studiemateriaal;
  • het attest voor je trein- of busabonnement naar de campus;
  • het overschrijvingsformulier voor je studiegeld en extra studiekost

Nog vragen hierover?  Raadpleeg onze Veelgestelde Vragen

Vind je je vraag niet terug? Neem dan gerust contact op met het studentensecretariaat.


Je mailbox consulteren

Je kan nu ook je via portal.office.com je Howest mailbox raadplegen.

Meer info over E-Mail, Office en Onedrive


Laptopproject

Als Howest-student heb je hoe dan ook een laptop nodig. Dankzij het laptopproject kan je een exemplaar tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding aanschaffen.


Studentensoftware en boeken

Welke software en boeken je nodig hebt, vind je na inschrijven op iBamaflex bij "Mijn studiemateriaal".

Alle software voor jouw opleiding (en veel meer) kan je vinden via academicsoftware.eu

Het softwarepakket via groepsaankoop, nodig voor je opleiding, is in de extra studiekost inbegrepen. Aangezien de softwarelicenties één jaar geldig zijn, wordt het pakket pas geactiveerd bij de start van het academiejaar.

Andere opleidingsspecifieke software kan tegen een studentvriendelijke prijs worden aangekocht.

De boeken waarbij prijzen (studententarief) vermeld zijn, kunnen aangekocht worden via Standaard Boekhandel. Dit kan  vanaf 01/09 online met je howest-login via  https://howest.standaardstudentshop.be

Alle praktische aspecten van je bestelling (leveren, retourneren, ….) vind je vanaf 01/09 onder het luik Praktisch.


Studietoelage?

In het hoger onderwijs kan je per academiejaar een  studietoelage aanvragen. Voor meer informatie kan je bellen naar 1700 of een video-afspraak boeken bij de dienst studietoelagen of kan je contact opnemen met de campusmedewerker van Stuvo.

 

 

Instapcursussen

De overstap van secundair naar hoger onderwijs is niet altijd evident. Om je als toekomstige Howest-student voor te bereiden op deze nieuwe fase in je leven, bieden we je een reeks instapcursussen aan die jou klaarmaken voor de studies professionele bachelor of graduaat. 


BOOTCAMPS

Bootcamp IPO: De ontwerpbootcamp is een niet te missen kans om al eens een IPO pilot te draaien. 

Bootcamp IPO interieurdesign: De ontwerpbootcamp is een niet te missen kans om al eens een INTERIEURDESIGN pilot te draaien. 


Onthaaldagen

Tijdens de onthaaldagen krijg je alle mogelijke info over je uurrooster, het onderwijs- en examenreglement, studentenbegeleiding, je Howest e-mailaccount … Je maakt ook kennis met je nieuwe klasgenoten, de Howest-campus en Stuvo (dienst studentenvoorzieningen). We maken een aantal praktische afspraken om het jaar goed te starten.

Onthaaldagen gemist?
Je vindt de info van de onthaaldagen terug bij jouw opleiding in het leerplatform Leho. Hoe je kan inloggen op het leerplatform Leho vind je bij “Veelgestelde vragen ICT”.
 

Op kot?

howest illustraties_locatie cropped.png

Howest heeft in Brugge twee studentenhuizen en wil op die manier garanderen dat haar studenten op een redelijke afstand van de campus tegen betaalbare huurprijzen een kamer kunnen krijgen.

Meer informatie

Je kan uiteraard ook een kamer zoeken op de private markt, en dat via de online kotendatabank Kotwest.

Op weg naar de campus

howest illustraties_locatie cropped.png

Elke campus is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer en/of een studentenfiets.

Meer informatie

 

Faciliteiten aanvragen

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Studenten die dat nodig hebben, kunnen via faciliteiten ondersteuning krijgen om hun studietraject zo comfortabel mogelijk af te leggen in functie van de door de opleiding vereiste competenties. Dan denken we aan studenten met een functiebeperking, topsporters en werkstudenten.

Faciliteiten verkrijg je op maat en vraag je aan bij de studiecoach.

Meer informatie

Begeleiding

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

De stap naar hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Howest levert dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen, zodat je je studietraject optimaal afwerkt. Voor ons staat de student centraal en persoonlijk contact met de docenten voorop.

Meer info over studentenbegeleiding

Infoavond voor ouders van eerstejaarsstudenten

howest illustraties_programma cropped.png

Na de opstart van het academiejaar verwelkomen wij graag de ouders van onze eerstejaarsstudenten op een van onze infoavonden. Die focussen op hoger onderwijs en, specifieker, op studeren aan Howest.