Welkom nieuwe student

"Proficiat, je hebt je ingeschreven in Howest. Hieronder vind je allerhande informatie die nuttig kan zijn vooraleer je start."

Wegwijs in Howest

howest illustraties_programma cropped.png

Je Howest-account

Met je Howest-account krijg je toegang tot de Howest-systemen. Je ontvangt op het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld ook alle Howest-communicatie. 

De gebruikersnaam van je Howest-account ontvang je via mail naar je privé-mailadres (check ook je spam folder). Om je paswoord in te stellen, volg je de richtlijnen op Helpdesk ICT Howest.

Stel je account voor de eerste keer in

Nadien kan je met je Howest-account en nieuw wachtwoord inloggen op portal.office.com om jouw mailbox te raadplegen

Meer info over E-Mail, Office en Onedrive

Technische problemen met je account? De Helpdesk ICT Howest staat voor je klaar!

Je inschrijving

Na je online registratie en definitieve inschrijving kijkt het studentensecretariaat je dossier na. Bij groen licht wordt voor jou een aantal belangrijke documenten klaargezet in iBamaflex, het portaal voor Howest-studenten. Je ontvangt hiervan een bevestigingsmail op je privé-mailadres, samen met informatie over je nieuwe Howest-account. Daarmee kan je je aanmelden in iBamaflex.

Op dat portaal vind je:

  • je studiecontract;
  • de lijst van boeken en studiemateriaal;
  • het attest voor je trein- of busabonnement naar de campus;
  • het overschrijvingsformulier voor je studiegeld en extra studiekost

Nog vragen hierover? Neem dan gerust contact op met het studentensecretariaat

Laptopproject

Als Howest-student heb je hoe dan ook een laptop nodig. Dankzij het laptopproject kan je een exemplaar tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding aanschaffen.

Instapcursussen

De overstap van middelbaar naar hoger onderwijs is niet altijd evident. Om je als toekomstige Howest-student voor te bereiden op deze nieuwe fase in je leven, bieden we je een reeks instapcursussen aan die jou klaarmaken voor de studies professionele bachelor of graduaat. 

Kick-offweek

Tijdens de kick-offweek krijg je alle mogelijke info over je uurrooster, het onderwijs- en examenreglement, studentenbegeleiding, je Howest e-mailaccount … Je maakt ook kennis met je nieuwe klasgenoten, de Howest-campus en Stuvo (dienst studentenvoorzieningen). Je krijgt de kans je boeken aan te kopen en we maken een aantal praktische afspraken om het jaar goed te starten.

Meer informatie

Studietoelage?

In het hoger onderwijs kan je per academiejaar een  studietoelage aanvragen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met 1700 of met de campusmedewerker van Stuvo.

Op kot?

howest illustraties_locatie cropped.png

Howest heeft in Brugge twee studentenhuizen en wil op die manier garanderen dat haar studenten op een redelijke afstand van de campus tegen betaalbare huurprijzen een kamer kunnen krijgen.

Meer informatie

Je kan uiteraard ook een kamer zoeken op de private markt, en dat via de online kotendatabank Kotwest.

Op weg naar de campus

howest illustraties_locatie cropped.png

Elke campus is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer en/of een studentenfiets.

Meer informatie

 

Faciliteiten aanvragen

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Studenten die dat nodig hebben, kunnen via faciliteiten ondersteuning krijgen om hun studietraject zo comfortabel mogelijk af te leggen in functie van de door de opleiding vereiste competenties. Dan denken we aan studenten met een functiebeperking, topsporters en werkstudenten.

Faciliteiten verkrijg je op maat en vraag je aan bij de talentcoach.

Meer informatie over faciliteiten

Begeleiding

howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

De stap naar hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Howest levert dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen, zodat je je studietraject optimaal afwerkt. Voor ons staat de student centraal en persoonlijk contact met de docenten voorop.

Meer info over studentenbegeleiding

Infoavond voor ouders van eerstejaarsstudenten

howest illustraties_programma cropped.png

Na de opstart van het academiejaar verwelkomen wij graag de ouders van onze eerstejaarsstudenten op een van onze infoavonden. Die focussen op hoger onderwijs en, specifieker, op studeren aan Howest.

Opleiding / Dienst