Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewapend met een stevige voorbereiding, een grote doos met lekkers en vooral heel veel goesting trokken vijf studenten van Howest Journalistiek op dinsdag 13 februari naar MNM. De jongerenzender maakt al een paar jaar het avondblok in de krokusvakantie vrij voor studenten. Van 21u tot 23u was de presentatie in handen van derdejaars Jérémie en Erben, achter de schermen bijgestaan door Camille, Fran en Tuur.

Als je Journalistiek studeert bij Howest word je opgeleid tot een cross mediale kracht, dat wil zeggen dat je op elke redactie aan de slag kan. Je leert in drie jaar sowieso alle kneepjes van het journalistieke vak, maar in het laatste jaar kies je een medium om je nog net dat tikkeltje meer in te verdiepen. Voor de bende van MNM Student Late Night is dat de wondere wereld van audio. Erben heeft niet getwijfeld:

“De keuze voor audio was evident voor mij, want ik voelde in de eerste jaren dat dat het keuzetraject zou zijn met de meeste vrijheid. Op alle vlakken. Je kan heel breed gaan met onderwerpen en thema’s, maar je krijgt ook enorm veel kansen. Het avontuur bij MNM was er daar eentje van. Het was fantastisch, je krijgt niet elke week de kans om te presenteren op nationale radio. Maar het was ook een heel gezellige dag, super voor de groepssfeer.”

Student Journalistiek bij MNM

Hoe ziet zo'n dag op MNM eruit?

  • 15u00: redactievergadering
  • 15u30: laatste voorbereidingen, gesprekken opnemen, nog wat knippen en plakken in montages
  • 16u30: hard werken aan de juiste teksten, want schrijven om te vertellen is iets helemaal anders dan schrijven om te lezen (denk daar maar eens over na 😉)
  • 17u45: kort bezoekje bij het avondprogramma om toe te lichten wat er straks in de show zit
  • 18u00: een lekker bordje opscheppen in het bedrijfsrestaurant. Op een lege maag kan je geen radio maken.
  • 19u00: allerlaatste voorbereidingen, ook technisch alles goed zetten om vanaf 21u te knallen!
Student Journalistiek aan de slag bij MNM

En of er geknald werd? Amai nog niet!

De rode draad van de uitzending was ‘Sterren van morgen’: onze studenten gingen op zoek naar speciale passies of talenten, naar mensen die op jonge leeftijd al knotsgekke dingen bereikt hebben of hun dromen achterna gaan.

Ruby Grace, die je kan kennen van soundtracks in Knokke Off, kwam exclusief haar nieuwe single Hologram voorstellen en de jonge ondernemer Elijah Buchan (van die heerlijke fleecejassen) deelde tips uit over starten als ondernemer.

Uiteraard hebben de Howesters ook sport in de uitzending gesmokkeld. Dat zijn ze aan ons unieke traject sportjournalistiek verplicht 😉. Erben belde met muurklimmer Hannes Van Duysen over zijn parcours en mogelijke deelname aan de Olympische Spelen. De atleet was eerder ook al te gast was in Erbens podcast ‘Parijs is niet ver’.

De kers op de taart was….taart. Felix van Gimst deed op zijn 13de mee aan Junior Bake Off, richtte het online bakplatform Félicieux op én deed een paar jaar later nog eens mee aan de grote Bake Off. Een ster van morgen met lekkers en veel verhalen, die de studenten ook van een heerlijk taartje voorzag.

Wil jij ook smullen van de uitzending?

Herbeluister de uitzending

En wie weet ben jij volgende keer wel de ster op MNM!