Overslaan en naar de inhoud gaan

VITAL CITIES II

Steeds meer mensen zijn overtuigd van het belang van een leefomgeving die voldoende beweegmogelijkheden biedt. De coronapandemie heeft daartoe bijgedragen: velen hebben in de lockdowns hun eigen buurt (her)ontdekt. Daarbij kwam de behoefte aan ruimte voor bewegen, spelen en ontmoeten naar boven.

Steeds meer overheden en andere organisaties starten dan ook projecten op om de kwaliteit van de publieke ruimte te verhogen en de beweegvriendelijkheid ervan te versterken. Daarbij zetten zij participatie voorop, omdat ingrepen in de publieke ruimte succesvoller zijn als zij gedragen worden door de buurtbewoners.

Vital Cities heeft de expertise, de tools en de ervaring om jou in dergelijke projecten te begeleiden. Zo vind je met onze Beweegscan de data over de beweegvriendelijkheid van jouw stad of gemeente die jou toelaten om makkelijk en snel verbeterpunten te detecteren.

Bovendien reiken we jou de onderzoeksrapporten, tools en cases aan die jou inspireren tot de meest aangewezen ingrepen. En jou helpen om ze te realiseren. Bouwen aan een beweegvriendelijke buurt en zo de leefbaarheid van jouw (stads)omgeving verbeteren? Vital Cities helpt jou daarbij!