Overslaan en naar de inhoud gaan

In Unlocking Digital Potential wordt nagegaan hoe we West-Vlaamse kmo's kunnen begeleiden om hun digitale en technologische transformatie te versnellen.

Unlocking Digital Potential zet daartoe in op:

  • de uitwerking en de uitrol van een duurzaam structureel valorisatiemodel bij Howest en VIVES.
  • de laagdrempelige ontsluiting en visualisatie van hun onderzoekoutput in fysieke demobooths om bedrijven te inspireren inzake digitale innovatie en hen te stimuleren om er zelf mee aan de slag te gaan.
  • de uitbouw van een West-Vlaams valorisatienetwerk over digitale innovatie onder coördinatie van POM West-Vlaanderen en TUA West.


Het project zal de efficiëntie van onderzoek en vooral de vertaalslag richting dienstverleningsopportuniteiten verbeteren, meer bepaald in maatschappelijk belangrijke thema’s om het zogenaamde transformatiefalen te verhelpen. Het moet er toe leiden dat meer onderzoeksresultaten op valorisatieniveau worden gebracht en dat meer kmo’s effectief de stap kunnen zetten richting implementatieproces, waartoe de reguliere begeleidingskanalen beschikbaar zijn.

Dit project omvat dus geen bedrijfsbegeleiding an sich, maar wel de voorbereidende fase om bedrijven te inspireren, sensibiliseren, oriënteren en hen aan de slag te laten gaan met bestaande onderzoeksresultaten gebruik makende van het instrumentarium van begeleidingsinitiatieven.