Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil jij de leerlingen beter begeleiden in jouw klas? Studio LEX ontwikkelde expertvideo's waarmee je jouw brede basiszorg kan versterken vanuit evidence-based inzichten. Ga aan de slag met onze e-courses of begeleid jouw schoolteam op weg naar een krachtige brede basiszorg.

Dit project onderzoekt hoe expertvideo's ingezet kunnen worden om de kennis en vaardigheden m.b.t. brede basiszorg te versterken in de context van het lager onderwijs. Om dit te realiseren, worden evidence-based didactische praktijken gefilmd bij (expert)leraren in de klas. Deze expertvideo’s zullen vervolgens ingezet worden binnen e-courses die leraren zelfstandig kunnen doorlopen. In de e-courses krijgen leraren de kans om te leren via de observatie van (expert)leraren, ontvangen ze meer achtergrond bij de geobserveerde didactische aanpak, worden ze gestimuleerd tot reflectie en actie in de eigen klaspraktijk. Na het doorlopen van een e-course zullen leraren persoonlijk begeleid worden bij de transfer van deze nieuwe kennis en inzichten naar hun dagelijkse klaspraktijk.

De begeleiding van vijf scholen vertrekt vanuit de e-courses en wordt versterkt via een coaching op de klasvloer. Voor deze coaching maken de projectmedewerkers gebruik van een coachingskit met tools die de leraren aanzetten tot reflectie en afstemming (bv. kijkwijzers, methodieken voor teamvergaderingen enz.).

Na afloop van dit project worden de ontwikkelde en geoptimaliseerde expertvideo’s, de e-courses en de coachingskit ingezet op grote schaal.