Overslaan en naar de inhoud gaan

SPACE 2

Zijn AI-modellen in staat om realistische conversaties te voeren met mensen en complexe taken uit te voeren (zich gedragen als persona, bv cliënt bij psycholoog)? En hoe kunnen we de generatie AI-tools combineren om een geloofwaardige embodied conversational agent te creëren?

Er is zeer recent een historisch hoog momentum ontstaan voor Natural Language Learning (NLL) en Conversational AI, met als speerpunt de populaire GPT4 technologie, die de limieten van het eerste SPACE-project (PWO 2018-2020) kan wegwerken. In samenwerking met andere revolutionaire AI-tools die de creatie van geloofwaardige realistische avatars vereenvoudigen, kan dit een revolutie betekenen voor gespreksvaardigheids-trainingen en digitale rollenspel werkvormen in onderwijs en leven lang leren. Dit zal de onderzoekers van DAE en TP in staat stellen om de eerder gestelde, ambitieuze doelstellingen van het SPACE-project niet alleen te behalen, maar ook te verbreden.

We verwachten in SPACE 2.0 met de nieuwste NLL en AI-tools op korte tijd een beter werkende en geloofwaardige demo te kunnen aanbieden die door zijn nieuwe pipeline snel schaalbaar zal zijn naar meerdere werkvelden en domeinen.